EUROLEAGUE

Ντάριους Μίλερ: Ένας υποτιμημένος σταρ

Ντάριους Μίλερ: Ένας υποτιμημένος σταρ

Ο Ντάριους Μίλερ θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Μέχρι τότε θα συνεχίσει απλώς να είναι ο ηγέτης της Μπάμπεργκ και ένας από τους καλύτερους φόργουορντ στην Ευρώπη.

Ο Ντάριους Μίλερ είναι ένας τύπος τον οποίο απλώς ακολουθούν οι επιτυχίες. Σαν ένα μαγικό ραβδάκι να τον βοηθάει κάθε φορά να ζήσει κάτι όμορφο, όπου και αν βρίσκεται.

Όταν πήγαινε Γυμνάσιο οδήγησε την ομάδα του στο Πολιτειακό Πρωτάθλημα και αναδείχθηκε “Kentucky Mr. Basketball”, κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Πολιτεία του. Στα 19 του χρόνια αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα U19 των ΗΠΑ, κερδίζοντας στον Τελικό την αντίστοιχη ομάδα της Ελλάδας των Νίκου Παππά, Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και Λεωνίδα Κασελάκη. Όταν πήγε Κολέγιο στο περίφημο Κεντάκι του Τζον Καλιπάρι, κατάφερε στην τελευταία του χρονιά να πανηγυρίσει το Πρωτάθλημα, έχοντας για συμπαίκτη τον νυν σταρ των Πέλινακς, Άντονι Ντέιβις. Είδε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να του κάνει ξεχωριστή αναφορά όταν μαζί με τους συμπαίκτες του στο Κολέγιο επισκέφτηκαν τον Λευκό Οίκο λόγω της κατάκτησης του Τίτλου του Κολεγιακού Πρωταθλήματος. Λίγους μήνες αργότερα επιλεγόταν στο Νο46 του ντραφτ του 2012 από τους Χόρνετς (νυν Πέλικανς), κάνοντας πραγματικότητα και το όνειρο της συμμετοχής στο ΝΒΑ, το οποίο όμως δεν κράτησε πολύ. Κοινώς, στα 22 του χρόνια τα είχε ζήσει ήδη σχεδόν όλα. Αυτό όμως δεν του αρκεί.

Ο Ντάριους Μίλερ πιστεύει ότι ανήκει στο ΝΒΑ. Απλώς θέλει ακόμα μία ευκαιρία. Προκειμένου να καταφέρει να πείσει τις ομάδες του Κορυφαίου Πρωταθλήματος του κόσμου να τον εμπιστευτούν λοιπόν, επέλεξε στα μέσα της περσινής σεζόν να έρθει στην Μπάμπεργκ. Και μάλλον δεν έχει μετανιώσει για αυτή του την επιλογή, κάτι που φάνηκε και χθες (3/11), όταν με τους 27 πόντους που σημείωσε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 106-102 στην παράταση .

Ανάμεσα στους Κορυφαίους της Ευρώπης

Punktegarant der Bamberger Darius Miller (21, Brose Baskets Bamberg), Brose Baskets Bamberg vs ratiopharm ulm, Basketball, Beko Basketball Bundesliga, Saison 2015/2016, Playoffs, Spiel 1, 05.06.2016, Bamberg Copyright: Hahn/Eibner-Pressefoto EP_HAHN

the Bamberger Darius Miller 21 Brose Baskets Bamberg Brose Baskets Bamberg vs Ratiopharm Ulm Basketball Beko Basketball Bundesliga Season 2015 2016 Playoffs Game 1 05 06 2016 Bamberg Copyright Cock Eibner Press Photo EP_HAHN
Punktegarant der Bamberger Darius Miller (21, Brose Baskets Bamberg), Brose Baskets Bamberg vs ratiopharm ulm, Basketball, Beko Basketball Bundesliga, Saison 2015/2016, Playoffs, Spiel 1, 05.06.2016, Bamberg Copyright: Hahn/Eibner-Pressefoto EP_HAHN the Bamberger Darius Miller 21 Brose Baskets Bamberg Brose Baskets Bamberg vs Ratiopharm Ulm Basketball Beko Basketball Bundesliga Season 2015 2016 Playoffs Game 1 05 06 2016 Bamberg Copyright Cock Eibner Press Photo EP_HAHN IMAGO/EIBNER


Ο ταλαντούχος combo φόργουορντ είχε δείξει από πέρυσι τις... άγριες προθέσεις του, αφού αναδείχθηκε MVP των Τελικών του Γερμανικού Πρωταθλήματος. Έχοντας προσθέσει λοιπόν ακόμα μία επιτυχία στο βιογραφικό του έψαξε για ομάδα στο ΝΒΑ. Δεν την βρήκε όμως και έτσι ακολούθησε τον δρόμο της επιστροφής, υπογράφοντας το καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ, συμπεριλαμβάνοντας ωστόσο έναν όρο στην συμφωνία που του δίνει το δικαίωμα να φύγει για το ΝΒΑ μετά το τέλος της φετινής σεζόν αν βρει πρόταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Και προκειμένου να σιγουρευτεί ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, κάνει... όργια στην EuroLeague φέτος!


Ο Μίλερ είναι ο ηγέτης της Μπάμπεργκ στην Κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας μέχρι στιγμής 15.6 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μέσο όρο με 38.2% στα τρίποντα! Δεν είναι βέβαια απλώς ένας καλός σουτέρ. Είναι πολλά περισσότερα: Δημιουργεί το δικό του σουτ, πασάρει καλά όταν χρειαστεί, παίζει άμυνα, τα κάνει λίγο-πολύ όλα. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει εξελιχθεί σταδιακά σε έναν από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ των Ευρωπαϊκών γηπέδων.


Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Κεντάκι δεν είναι βέβαια ικανοποιημένος από αυτό. Θέλει περισσότερα. Θέλει να παίξει στο ΝΒΑ. Και αν συνεχίσει έτσι ίσως βρει ένα καλό συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το επόμενο καλοκαίρι. Ακόμα και αν δεν βρει πάντως, τότε η Ευρώπη θα τον περιμένει.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ