EUROLEAGUE

Βοηθός του Μπαρτζώκα ο ασίσταντ του Ιβάνοβιτς

Βοηθός του Μπαρτζώκα ο ασίσταντ του Ιβάνοβιτς

Ο άλλοτε ασίσταντ κόουτς του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, Τζόσεπ Μαρία Μπεροκάλ, θα είναι ο δεύτερος βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Μπαρτσελόνα.

Ο νέος τζένεραλ μάνατζερ της Μπαρτσελόνα, Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μοντέλου λειτουργίας της Μπαρτσελόνα ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στο πλευρό του " έναν Καταλανό προπονητή, που γνωρίζει καλά τα πράγματα".

Αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, οι Καταλανοί θα έχουν μαζί τους τον Τζόσεπ Μαρία Μπεροκάλ.

Ο 46χρονος κόουτς έχει υπηρετήσει το μπάσκετ από διάφορα πόστα. Πρώτος προπονητής, ασίσταντ κόουτς, προπονητής σε τμήματα υποδομής, scout, υπηρεσιακός κόουτς. Η σεζόν 2014-15 τον βρήκε στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, ως άμεσο συνεργάτη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον οποίο κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Μπεροκάλ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Χουβεντούτ Μπανταλόνα πριν ''μετακομίσει'' στην Μπαρτσελόνα το 1997, όπου παρέμεινε ως το 2010. Τα πρώτα πέντε χρόνια εργάστηκε στα μικρά τμήματα των ''μπλαουγκράνα'' κι εν συνεχεία προβιβάστηκε στο σταφ της πρώτης ομάδας, ως ασίσταντ κόουτς. Πλέον αναμένεται να επιστρέψει στην "Μπάρτσα" ως β' βοηθός του Μπαρτζώκα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ