EUROLEAGUE

Βεζένκοφ στον Sport24 Radio: "Θέλουμε να είμαστε πιο σκληροί"

Στον Στέφανο Τριαντάφυλλο και την εκπομπή "103-101" του Sport24 Radio 103.3 μίλησε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, σχολιάζοντας τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά κι αυτό που ακολουθούν σε Liga Endesa και EuroLeague.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε στον Στέφανο Τριαντάφυλλο και την εκπομπή "103-101" στον Sport24 Radio 103.3, σχολιάζοντας τη μονομαχία της Μπαρτσελόνα με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά και την ανανεωμένη εικόνα των "μπλαουγκράνα".

Ο φόργουορντ της καταλανικής ομάδας στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνιστεί η ομάδα του φέτος, ενώ τόνισε πως περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη της EuroLeague.

Για το παιχνίδι με την Οκλαχόμα: " Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, μια πολύ ωραία αναμέτρηση. Δεν έβγαλαν όλες τις αγωνιστικές τους δυνατότητες με εμάς, αλλά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς, με διαφορετικούς κανόνες. Πήραμε πολλά διδάγματα σε αυτό το παιχνίδι και ήμασταν ανταγωνιστικοί, που ήταν ο στόχος μας".

Για το τρίποντο που έχασε στο τέλος του αγώνα με την Οκλαχόμα: " Θα προτιμούσα να είχα βάλει το πρώτο τρίποντο, γιατί στις αρχές του δ' δεκαλέπτου είχαμε κάνει την ίδια φάση και το είχα βάλει. Μέτρησε πολύ που ο προπονητής μου πίστεψε ότι θα βάλω το επόμενο. Σε αυτό το παιχνίδι δεν κατάφερα να τον βγάλω ασπροπρόσωπο, αλλά στα επίσημα παιχνίδια πιστεύω ότι θα το βάλω. Σίγουρα η εμπιστοσύνη που μου έδειξε είναι κάτι ενθαρρυντικό, γι αυτό προσπαθώ να τον δικαιώσω".

Για τους διαφορετικούς κανόνες σε σχέση με την Ευρώπη: " Είναι κάποιοι κανόνες, όπως τα 3'' στην άμυνα ή τα βήματα που δεν σφυρίζονται στην Αμερική. Εντάξει ήταν κάπως διαφορετικό αλλά και ταυτόχρονα ωραίο".

Για το γεγονός ότι αντιμετώπισε παίκτες που πρωταγωνιστούν στο ΝΒΑ, όπως ο Ράσελ Ουέστμπρουκ: " Θα σου πω ότι πριν το παιχνίδι ήμουν ενθουσιασμένος που θα έπαιζα με παίκτες από το ΝΒΑ, που τους βλέπουμε στην τηλεόραση ή το Playstation. Στο παρκέ όμως δεν υπάρχουν αυτά, είναι "πέντε εναντίον πέντε". Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ".

Για την Μπαρτσελόνα: " Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό σύνολο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η σεζόν δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά με εμάς, χάσαμε το SuperCopa. Μόλις γυρίσουν οι τραυματίες (σ.σ.: Ταϊρίς Ράις και Πέτερι Κόπονεν), θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Σκοπός μας είναι να κερδίζουμε και ταυτόχρονα να παίζουμε ωραίο μπάσκετ".

Για το τι αλλάζει φέτος στην Μπαρτσελόνα: " Προσπαθούμε να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα, να έχουμε πιο σκληρό πρόσωπο. Για παράδειγμα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κερδίσαμε τη Μανρέσα με 56-50, ένα σκορ ασυνήθιστο για τον περισσότερο κόσμο στην Ισπανία. Ειδικά στα εκτός έδρας πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα για να κερδίσουμε".

Για την νέα μορφή της EuroLeague: " Είναι ωραίο το νέο σύστημα, όπου όλοι παίζουν εναντίον όλων. Είναι σίγουρα πιο κουραστικό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι κάτι συναρπαστικό. Η κούραση είναι φυσικά μέσα στο πρόγραμμα, αλλά γι αυτόν τον λόγο έχουμε μεγάλο rotation".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Μπασκόνια: " Τους έχουμε παρακολουθήσει. Έχει πολύ ταλέντο, καινούργια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Παίζει σκληρά και αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να προστατεύσουμε την έδρα μας".

Για το γεγονός ότι μιλάει τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, βουλγάρικα, ισπανικά): " Προσπαθώ να μάθω ισπανικά, τα μιλάω σε καθημερινή βάση. Μεγάλωσα στην Κύπρο, η οικογένειά μου είναι από τη Βουλγαρία, οπότε είμαι χαρούμενος να μιλάω τέσσερις γλώσσες. Τα ελληνικά είναι τα πιο δύσκολα να τα μάθεις, αλλά είχα την τύχη να πάω σε ελληνικό σχολείο οπότε τα έμαθα από μικρός. Τα ισπανικά έχουν κι αυτά τις δικές τους δυσκολίες, αλλά προσπαθώ να τα μάθω".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ