EUROLEAGUE

Βεζένκοφ: "Μοναδικός στο είδος του ο Διαμαντίδης!"

Βεζένκοφ: "Μοναδικός στο είδος του ο Διαμαντίδης!"

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ εξήγησε ότι η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (29/10, 22:00) αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο να κερδίσει για πρώτη φορά τους "πράσινους" ενώ αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη (VIDEO)!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ άφησε τη σιγουριά του Άρη για να μετρήσει τις δυνάμεις του ανάμεσα στους κορυφαίους, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα!

Ο πρώην ηγέτης του Άρη έχει κατακτήσει ήδη έναν τίτλο, το ισπανικό Supercopa , έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague ενώ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Τσάβι Πασκουάλ.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται αυτή την Πέμπτη (29/10, 22:00) τον Παναθηναϊκό και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε στο κανάλι των "μπλαουγκράνα" για το ματς με τους "πράσινους", την παρουσία του στο Palau Blaugrana και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

"Έχω παίξει πολλές φορές ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Πλέον μιλάμε για ένα παιχνίδι επιπέδου Euroleague ενώ εγώ αγωνίζομαι σε μια άλλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο. Δεδομένα καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. στην Κρήτη, το 2014) και τις μεταξύ μας αναμετρήσεις στο Κύπελλο. Δεν τους έχω κερδίσει ποτέ! Νομίζω πως πλέον έχω μια καλή ευκαιρία!".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Είμαστε ακόμα στις αρχές της χρονιάς. Μιλάμε για τον τρίτο αγώνα μας στην Euroleague. H oμάδα μου δεν είναι 100% έτοιμη. Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα πρόκειται για ένα δυνατό τεστ, όχι όμως και το πιο καθοριστικό. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη! Θα πρέπει να τον σταματήσουμε όμως ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολλούς και καλούς παίκτες.

Δεν θα πρέπει να εστιάσουμε μόνο σε έναν παίκτη αλλά στο σύνολο. Θα πρέπει, επίσης, να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Δεν ξέρω αν ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ένας θρύλος, όπως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και πολλοί άλλοι παίκτες στην Euroleague αλλά στο είδος του δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον!

Σε ό,τι αφορά τη δική του παρουσία στο Palau Blaugrana, ανέφερε: "Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι στη Μπαρτσελόνα όμως έκανα μόνο το πρώτο βήμα. Θέλω να κερδίσω μια θέση στην ομάδα, να γίνω σημαντικό μέλος του οργανισμού".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ