EUROLEAGUE

Βεζένκοφ: "O Παναθηναϊκός με Πασκουάλ θα έχει επιτυχίες"

Βεζένκοφ: "O Παναθηναϊκός με Πασκουάλ θα έχει επιτυχίες"

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα έχει επιτυχίες έχοντας για προπονητή τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος συνεργάστηκε στην Μπαρτσελόνα με τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει εκπληκτικό μπάσκετ, αλλά και θα σημειώσει επιτυχίες, έχοντας στην τεχνική του ηγεσία τον Ισπανό κόουτς.

Για την ήττα από τη Φενέρ: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Φέτος, κάθε ματς της Ευρωλίγκας είναι σαν τελικός και εμείς δεν παρουσιαστήκαμε όπως είχαμε προετοιμαστεί. Πιστεύω ότι το ματς δεν κρίθηκε στην τελευταία επίθεση, αλλά στο πως παίξαμε για 40 λεπτά. Δε γίνεται οι «ψηλοί» της Φενέρ να έχουν κακό ποσοστό στις βολές και εμείς να μην τους στέλνουμε εκεί πιο συχνά. Στην επίθεση δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα, όπως ξέρουμε. Πάντως, αυτή η ήττα μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας και θα δούμε τι θα γίνει με τους τραυματισμούς».

Για τους πολλούς τραυματισμούς των Καταλανών: «Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί που φαίνονται. Μέσα στην εβδομάδα εγώ, ο Ταϊρίς (σ. σ. Ράις) και ο Βίκτορ (σ. σ. Κλαβέρ) χάσαμε προπονήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε εβδομάδα κάποιος παίκτης μάς λείπει. Ωστόσο, έχουμε μάθει αυτοί που είμαστε στο γήπεδο να δίνουμε το 100% και να παίζουμε και για αυτούς που δεν είναι. Όσοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Για τον πρώην προπονητή του, τον Τσάβι Πασκουάλ, που είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού: «Το έργα του τα λένε όλα. Ήταν οκτώ χρόνια στην Μπαρτσελόνα και την κρατούσε στο τοπ επίπεδο. Αυτό δεν είναι εύκολο και ο Πασκουάλ το κατάφερε. Έχει συνεργαστεί καλά με μεγάλους παίκτες. Στην προπόνηση είναι απαιτητικός, όπως κάθε προπονητής. Του αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και η σκληρή άμυνα. Θέλει η ομάδα του να τρέχει και να παίζει ωραίο μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να φτιάξει τον Παναθηναϊκό, να τον κάνει να παίξει το στυλ που θέλει και να παίξει εκπληκτικό μπάσκετ. Πιστεύω ότι μόνο επιτυχίες θα φέρει στον Παναθηναϊκό.

Είναι ένας προπονητής που προσπαθεί να σε βάλει σε καλούπι, αλλά όταν έχεις παίκτες, όπως ο Μπουρούσης και ο Παππάς, που δεν μπαίνουν και μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι με χίλιους τρόπους, αυτό δε γίνεται. Στους παίκτες του δίνει ελευθερία και αφήνει το ένστικτο, σε λογικά, όμως, πλαίσια. Δεν το αφήνει και πάρα πολύ. Του αρέσει το ελκυστικό μπάσκετ και θα φέρει αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό».

Για το αν το ρόστερ του Παναθηναϊκού ταιριάζει στον Τσάβι Πασκουάλ: «Ένα ρόστερ ταιριάζει σε κάθε προπονητή, αρκεί να ξέρει να το αξιοποιήσει. Ο Πασκουάλ ξέρει τι προσθήκες πρέπει να κάνει. Θα είναι πάντως μία δύσκολη σεζόν για τον Πασκουάλ, αφού ο Ολυμπιακός δείχνει ασταμάτητος στο ΣΕΦ, έχει ποιότητα και βάθος. Πάντως, αυτό σημαίνει ότι θα δούμε ωραία παιχνίδια».

Για τη νέα Ευρωλίγκα και την ήττα της Νταρουσάφακα: «Οι Τούρκοι δυσκοεύτηκαν στο Βελιγράδι και έχασαν από το Μιλάνο. Και άλλες ομάδες θα πέσουν θύματα εκπλήξεων. Το σημαντικό είναι να κρατήσεις ανέπαφη την έδρα σου και να πετύχεις όσες περισσότερες νίκες μπορείς εκτός έδρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς. Θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Για τη φετινή του πορεία: «Το καλοκαίρι μού έδωσε μία γερή βάση, για να πάρω αυτοπεποίθηση, μέσα από τις σκληρές προπονήσεις και τα παιχνίδια με την εθνική. Φέτος, στη δεύτερη χρονιά μου στην Μπαρτσελόνα είμαι έτοιμος, έχω μπει στο κλίμα και νιώθω πιο καλά. Κάθε ευκαιρία που θα μου δώσει ο προπονητής μου θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω και να το βγάλω ασπροπρόσωπο».

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ