EUROLEAGUE

Βεζένκοφ: "Είδωλα μου Διαμαντίδης και Νοβίτσκι"

Βεζένκοφ: "Είδωλα μου Διαμαντίδης και Νοβίτσκι"

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε συνέντευξη του τόνισε πως μετά τον πατέρα του, είδωλα του είναι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ ανέφερε και τα όσα τον συνδέουν με τον Χρίστο Στόϊτσκοφ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος από την Θεσσαλονίκη και τον Άρη μετακόμισε πέρσι στην Βαρκελώνη για την Μπαρτσελόνα, σε συνέντευξη του τόνισε πως μετά τον πατέρα του, είδωλα του είναι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ ανέφερε και την οικογενειακή φιλία που τον συνδέει με τον Χρίστο Στόίτσκοφ, τον σπουδαίο Βούλγαρο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Για την πρώτη του επαφή με το μπάσκετ: "Ο πατέρας μου ήταν διεθνής παίκτης την δεκαετία του '80 και η αδερφή μου έπαιζε μπάσκετ, όποτε η ζωή με οδήγησε στο μπάσκετ. Δεν μπορώ να πω πως από την αρχή αγαπούσα το άθλημα. Το εξασκούσα σαν χόμπι, αλλά δεν σκεφτόμουν πως θα γίνω επαγγελματίας".

Για τα είδωλά του : "Πρώτα ήταν ο πατέρας μου και μετά λάτρεψα τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Ντιρκ Νοβίτσκι".

Για την καθημερινότητά του: "Μου αρέσει να δουλεύω και καθημερινά να βελτιώνω την φυσική μου κατάσταση και την άμυνά μου".

Για την καλύτερη συμβουλή που έχει δεχθεί ποτέ: "Ο πατέρας μου και η οικογένειά μου πάντα μου λένε να δουλεύω σκληρά κάθε ημέρα, να μην είμαι ικανοποιημένος, όταν τα πράγματα πάνε καλά και να μην απογοητεύομαι, όταν δεν συμβαίνει αυτό"

Για τη φιλία του πατέρα του με τον Στόιτσκοφ: "Είναι καλοί φίλοι. Οταν ήμουν 3-4 ετών, περάσαμε χρόνο μαζί, αλλά δεν το θυμάμαι, γιατί ήμουν μικρός... Εχουμε καλή σχέση. Είναι ένας θρύλος για την Μπαρτσελόνα και την Βουλγαρία και είναι τιμή μου που τον συνάντησα".

Για τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα: "Ηταν ευχάριστο. Νιώθω υπερηφάνεια εδώ. Είχα μιλήσει με τον προπονητή και τον κ. Κρέπους και η αλήθεια είναι πως ο οργανισμός είναι υπέροχος. Ολα δουλεύουν καλά. Πρέπει να κερδίσω κάθε λεπτό συμμετοχής, αλλά κάθε ημέρα και κάθε μήνα μαθαίνω περισσότερα και βελτιώνομαι στις προπονήσεις και στους αγώνες. Θα είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι ζητήσει ο προπονητής μου και θα δώσω το 100%".

Για την επιθυμία του Πασκουάλ: "Να είμαι επιθετικός, να παίζω με ενέργεια και να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Να παίζω δυνατά στην άμυνα και να έχω αυτοπεποίθηση στην επίθεση"

Για τους στόχους του: "Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να βελτιώνομαι κάθε ημέρα και σε ομαδικό να κατακτήσουμε τίτλους. Γνωρίζω ανθρώπους που περιμένουν πως μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει τα πάντα, αλλά αυτό δεν γίνεται να συμβεί σε μία νύχτα. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να υποφέρεις, σε κάθε παιχνίδι, να βελτιώνεσαι και πάντα να παρουσιάζεσαι καλύτερος. Πρέπει να έχουμε υπομονή και η ώρα μας θα έρθει"

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ