EUROLEAGUE

Το τρομερό 10ημερο του Περπέρογλου

Το τρομερό 10ημερο του Περπέρογλου

Με τους τραυματισμούς να έχουν μαζευτεί στην Μπαρτσελόνα, ο Στράτος Περπέρογλου έχει βγει μπροστά για τους Καταλανούς, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Από την αρχή της σεζόν η Μπαρτσελόνα έμοιαζε με... Νοσοκομείο. Και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα, αφού οι “μπλαουγκράνα” αντί να έχουν επιστροφές, όπως θα ήταν το λογικό, έχουν κι άλλους τραυματισμούς, με τελευταίο “θύμα” αυτής της κατάρας τον Βίκτορ Κλαβέρ . Κάποιοι λοιπόν έπρεπε να βγουν μπροστά για τους Καταλανούς για να καλυφτούν αυτά τα κενά. Και ο Στράτος Περπέρογλου είναι ένας από τους πρώτους που το έκανε αυτό.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της Μπάρτσα τον τελευταίο καιρό, καλύπτοντας τρύπες σε όλα τα επίπεδα. Και το χθεσινό (6/11) ντέρμπι με την Ρεάλ ήταν η τελευταία απόδειξη για αυτό, με τον Ελληνα φόργουορντ να είναι εκ των Κορυφαίων της ομάδας του στη νίκη με 85-75 , έχοντας 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Αυτή η εμφάνιση ωστόσο δεν ήταν τίποτα άλλο από μία συνέχεια ενός εξαιρετικού 10ημερου.

Το τρομερό 10ημερο του Περπέρογλου

Από τότε που χτύπησε (ξανά) ο Πάου Ρίμπας και κατόπιν οι Τζάστιν Ντόλμαν και Κλαβέρ, ο Περπέρογλου έχει μεγαλύτερο ρόλο στην Μπαρτσελόνα, δείχνοντας να αντέχει το επιπλέον βάρος. Στους τελευταίους 4 αγώνες των Καταλανών (δύο για την ACB και άλλους δύο για την EuroLeague) ο Έλληνας διεθνής έχει 13.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο με 46% στα δίποντα, 46% στα τρίποντα και 69% στις βολές σε 31.5 λεπτά συμμετοχής, αποτελώντας τον ιδανικό συμπαραστάτη του Ταϊρίς Ράις στην επίθεση της ομάδας, δίνοντας λύσεις με το εξαιρετικό του μακρινό σουτ, αλλά και την ικανότητά του να ποστάρει τους αντίπαλους περιφερειακούς. Όπως έκανε δηλαδή και κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας συνεχώς κοντά στο καλάθι τον Τζέφρι Τέιλορ και τους άλλους περιφερειακούς της “Βασίλισσας”.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί ουσιαστικά τον παίκτη που λύνει αυτή τη στιγμή τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος τον χρησιμοποιεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, κάτι που σημαίνει ότι όταν τον περνάει σε θέση πάουερ φόργουορντ εξακολουθεί να έχει τέσσερις σουτέρ στο παρκέ, κάτι που ανοίγει χώρους και για τον Άντε Τόμιτς, ο οποίος επίσης έχει ανεβάσει την απόδοσή του τώρα που έχει περισσότερους χώρους.

Η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει τον τελευταίο καιρό να παραμείνει εντός στόχων παρά τα μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών. Και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στον Περπέρογλου, ο οποίος έχει βγει μπροστά τώρα που τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Και είναι δεδομένο ότι θα το κάνει όποτε του ζητηθεί. Αυτό κάνει εξάλλου σε όλη την διάρκεια της καριέρας του.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ