EUROLEAGUE

"Στραβοπάτησε" η Μπαρτσελόνα

"Στραβοπάτησε" η Μπαρτσελόνα

Την πρώτη ήττα της στο ισπανικό πρωτάθλημα γνώρισε η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που όχι μόνο "στραβοπάτησε" στο Μπιλμπάο (92-79), αλλά είδε και τον Ναβάρο να αποχωρεί τραυματίας.

Η σεζόν δεν άρχισε καλά για τη γεμάτη τραυματισμούς Μπαρτσελόνα, κι ας κέρδισε τους πρώτους τρεις αγώνες της σε Ισπανία και EuroLeague. Η κακή εμφάνιση στο Καζάν ήταν προφανώς το προμήνυμα. Η ήττα στο Μπιλμπάο με 92-79 ήταν το δεύτερο δείγμα.

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για πρώτη φορά στη Liga Endessa από την πρωτοπόρο -και αήττητη- Μπιλμπάο, πραγματοποιώντας στο μεγαλύτερο διάστημα απογοητευτική εμφάνιση. Το χειρότερο νέο όμως ίσως να μην ήταν η ήττα αυτή καθαυτή, αλλά ο τραυματισμός του Χουάν Κάρλος Ναβάρο 2'32'' πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, αφού ο ηγέτης της καταλανικής ομάδας δεν επέστρεψε στο γήπεδο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τριήμερο η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ άσχημα στο ματς. Η Μπιλμπάο πέτυχε τους πρώτους 14 πόντους του αγώνα και πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά προηγούνταν με 24-2! Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο λίγο αργότερα (27-4 στο 7'), πριν αντιδράσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και τι αντίδραση...

Ούτε το σερί 22-0 ήταν αρκετό!

Η “μπλαουγκράνα” κατόρθωσε να “τρέξει” ένα σερί 22-0 στα επόμενα οκτώ λεπτά και να πλησιάσει στον έναν πόντο (27-26). Κάπου εκεί όμως η επική ανατροπή έλαβε τέλος. Η ομάδα του Κάρλες Ντουράν ανέκτησε τα ηνία του αγώνα, έκλεισε το ημίχρονο με μικρό προβάδισμα (38-34) και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης κατόρθωσε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι, ανεβάζοντας τη διαφορά εκ νέου πάνω από τους 10 πόντους.

Ο Αλεξ Μουμπρού (25 πόντοι, 9/12 σουτ, 5 ασίστ) και ο Σκοτ Μπάμφορθ (25 πόντοι, 8/9 σουτ) ήταν ασταμάτητοι σε όλο το παιχνίδι, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Μπιλμπάο, η οποία ευστόχησε στα 13 από τα 28 τρίποντα που επιχείρησε και πήρε 47 πόντους από τον πάγκο της, την ίδια ώρα που ο Ταϊρίς Ράις (29 πόντοι, 6 ασίστ) και ο Τζάστιν Ντόλμαν (15 πόντοι) ήταν οι μόνοι παίκτης της Μπαρτσελόνα που σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ