EUROLEAGUE

Ρίμπας: "Έπρεπε να γίνουν αλλαγές, δουλευταράς ο Μπαρτζώκας"

Ρίμπας: "Έπρεπε να γίνουν αλλαγές, δουλευταράς ο Μπαρτζώκας"

Ο Πάου Ρίμπας τόνισε πως ύστερα από μία αποτυχημένη σεζόν ήταν αναγκαίο για την Μπαρτσελόνα να κάνει αλλαγές και χαρακτήρισε δουλευτερά τον νέο του προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Πάου Ρίμπας ήρθε στην Μπαρτσελόνα πέρσι το καλοκαίρι, ύστερα από μία καλή τριετία (2012-2015) στην ομάδα της Βαλένθια. Μάλιστα, στην τελευταία του σεζόν, είχε μέσο όρο 11.8 πόντους, 3.6 ασίστ ανά παιχνίδι και 43.9% ποσοστό ευστοχίας από την περιφέρεια.

Το 2015, όντας διεθνής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2015. Ο 29χρονος Ισπανός σούτινγκ-γκαρντ, ετοιμάζεται για την δεύτερη του σεζόν στην Βαρκελώνη και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Marca", παραδέχτηκε πως στην ομάδα της Μπαρτσελόνα έπρεπε να γίνουν αλλαγές, ύστερα από μία αποτυχημένη χρονιά, στην οποία οι Καταλανοί έχασαν το πρωτάθλημα, μένοντας και εκτός Final Four. Υπενθυμίζεται πως φέτος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από μία οκταετία, ο προπονητής Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Πάου Ρίμπας, συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: "Χρειάζονταν κάποιες αλλαγές, καθώς η σεζόν ήταν αποτυχημένη, μένοντας εκτός στόχων. Πέρσι, δεν πετύχαμε τους στόχους μας και αυτός είναι ο λόγος που το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πράγματα. Σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα υπάρχει πάντα τεράστια πίεση και οφείλεις να αποδίδεις καλά".

Για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα: "Είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος και προπονητής, δουλεύει σκληρά, έχει την φιλοσοφία του και με δύο λέξεις μπορεί να σου πει αυτό που θέλει. Πιστεύω πως μπορεί να βελτιώσει έναν παίκτη και να κάνει καλύτερη την Μπαρτσελόνα. Είναι δουλευταράς". Στην περσινή σεζόν στην Euroleague, ο Πάου Ρίμπας ολοκλήρωσε την σεζόν μετρώντας 6.1 πόντους, 2.7 ασίστ και 42.4%.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ