EUROLEAGUE

Ράις: "Πιστεύω πως θα μείνει ο Μπαρτζώκας"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ταϊρίς Ράις μίλησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και το πως πορεύεται πλέον η Μπαρτσελόνα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους "μπλαουγκράνα".

Μετά από μια καταστροφική σεζόν στην EuroLeague, η Μπαρτσελόνα έχει επικεντρωθεί στη Liga Endesa, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για τα playoffs. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να κατακτήσει τον τίτλο για να γλυκάνει κάπως μια κατά τα άλλα πικρή χρονιά, με πολλά προβλήματα και τραυματισμούς.

Κι όπως εξήγησε ο Ταϊρίς Ράις μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, όλα σιγά σιγά μπαίνουν στον δρόμο τους. "Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που συνάντησα τόσα εμπόδια, τόσους τραυματισμούς. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία και ισορροπία μετά από όλα αυτά, τώρα θεωρώ ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και βελτιωνόμαστε ουσιαστικά. Ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, αλλά χάσαμε πέντε βασικούς παίκτες με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να έχουν πιο δύσκολο έργο στο "διάβασμα" και να μας περιορίζουν. Δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και να παίρνουμε νίκες", δήλωσε αρχικά στο "RAC1" πριν εξηγήσει πως πλέον "δεν πιστεύω πως απέχουμε πολύ από τις ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στα playoffs και το Final Four. Με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είναι ένα "κλικ" πιο πάνω, θεωρώ πως αν ήμασταν πλήρεις θα βρισκόμασταν στο ίδιο επίπεδο και κατάσταση".

Όταν ρωτήθηκε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα εξήγησε πως "πιστεύω πως θα συνεχίσει στην ομάδα. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, μιλάμε αρκετά και πάντα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να λειτουργεί καλύτερα η ομάδα και να βελτιωθούν τα πράγματα", ενώ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στην Μπαρτσελόνα είπε πως "είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις ένα άτομο για όλα όσα πήγαν στραβά. Πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να δεις από που προέρχεσαι. Είναι πολύ εύκολο να δείξεις κάποιον με το δάχτυλο και να πεις ότι αυτός είναι η αιτία για όλα τα προβλήματα. Η κατάσταση δεν αλλάζει είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Πρέπει να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο, σε κάθε περίπτωση".

Κι ο ίδιος πάντως χρειάστηκε να κάνει αρκετά περισσότερα πράγματα από αυτά που θα έκανε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Για παράδειγμα, έπαιξε για μεγάλο μέρος της σεζόν με ενοχλήσεις στο γόνατο. Επ αυτού είχε να τονίσει πως "ήταν δύσκολα τα πράγματα, ειδικά στην αρχή όταν έπαιζα περισσότερα λεπτά (σ.σ.: λόγω των απουσιών). Είναι ένα πρόβλημα με το οποίο έπαιζα, το οποίο διαχειρίστηκα όσο καλύτερα μπορούσα. Επιλέγεις να πιέσεις τον εαυτό σου, κι όταν πάρεις μια απόφαση πρέπει να πορευτείς με αυτή", ενώ κατέληξε κάνοντας μια... ευχή: "Θα ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την Μπαρτσελόνα, αλλά πριν απ' όλα πρέπει να κερδίζει η ομάδα. Αυτό θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για όλους".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ