EUROLEAGUE

Ράις: "Ο Μπαρτζώκας θέλει να είμαι ηγέτης"

Ράις: "Ο Μπαρτζώκας θέλει να είμαι ηγέτης"

Ο Ταϊρίς Ράις θα κληθεί να ηγηθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Μπαρτσελόνα, αφού αυτός είναι ο ρόλος που του ζητήθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τι είπε για τον "γάμο" με τους "μπλαουγκράνα".

Στην αποκάλυψη πως οι επαφές του με την Μπαρτσελόνα δεν ήταν (μόνο) φετινές, αλλά κρατούσαν εδώ και μία διετία, προέβη ο Ταϊρίς Ράις, κατά την επίσημη παρουσίασή του από τους "μπλαουγκράνα". Ο 29χρονος πλεϊμέικερ είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τους λόγους που αποφάσισε να αφήσει τη Χίμκι για χάρη του Γιώργου Μπαρτζώκα, εξηγώντας αρχικά πως " τα δύο τελευταία χρόνια υπήρχαν επαφές με την Μπαρτσελόνα, που δεν ευδοκίμησαν όμως. Φέτος όλα πήγαν καλά, έγινε μεγάλη προσπάθεια και είμαι χαρούμενος που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα".

Με την προετοιμασία της Μπαρτσελόνα να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, παραδέχθηκε πως " οι πρώτες ημέρες ήταν εξαιρετικές, πολύ εύκολες για μένα θα έλεγα, έχω συμπαίκτες που γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια αφού τους έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν", πριν κληθεί να "απαντήσει" σε όσους τον θεωρούν τυχοδιώκτη, από την άποψη πως σε εφτά χρόνια στην Ευρώπη έχει αλλάξει ισάριθμες ομάδες.

" Δεν θα έλεγα ότι είμαι... γυρολόγος, απλά προσπαθώ κάθε φορά να κάνω βήματα μπροστά στην καριέρα μου, να εξελίσσομαι. Θα μπορούσα λοιπόν να πω ότι βλέπω τον εαυτό μου να μένει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος", τόνισε με νόημα. Παρεμπιπτόντως, η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στα μέρη μας, με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Επί τη ευκαιρία της επανασύνδεσης με τον 51χρονο προπονητή, επεσήμανε πως " έχω μιλήσει αρκετά με τον κόουτς αυτό το καλοκαίρι, περιμένει από μένα να είμαι ηγέτης, να βγάζω ενέργεια και να "κολλήσω" ιδανικά με την ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα μπορούσα να αναφέρω ως προσωπικό μου στόχο", για να καταλήξει λέγοντας: " Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να "δέσουμε" μεταξύ μας το συντομότερο δυνατό και να οδηγήσουμε την ομάδα σε επιτυχίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω ότι θα έχω ηγετικό ρόλο. Κανείς δεν με έχει πιέσει μέχρι στιγμής να ηγηθώ, το κάνω από μόνος μου, είναι στη φύση μου".

"Ανοιχτό παράθυρο" για νέα μεταγραφή

Στο περιθώριο της παρουσίασης του Ταϊρίς Ράις, ο GM της ισπανικής ομάδας, Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε, σχολίασε πως δεν πρόκειται να γίνει κάποια άλλη μεταγραφική κίνηση στο εγγύς μέλλον, βάζοντας όμως ένα "αλλά" στην πρότασή του. Ένα "αλλά" που αφορά στο ενδεχόμενο να προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση, προσιτή οικονομικά, που θα μπορέσει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της Μπαρτσελόνα.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως -μέσα σε όλα- ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί για αρκετό ακόμη διάστημα τις υπηρεσίες του Σέιν Λαουάλ, ο οποίος τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ του Ρίο, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.


FCB Básquet: Presentación Tyrese Rice [ESP] από fcbarcelona
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ