EUROLEAGUE

"Προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα"

"Προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Στράτος Περπέρογλου, μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3, μετά την νίκη των Καταλανών επί της Μπασκόνια με 98-92 στην παράταση, για την τρίτη αγωνιστική της ACB.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Γιώργος Μπαρτζώκας και ο φόργουορντ της ομάδας Στράτος Περπέρογλου, μίλησαν στον Sport 24 Radio 103,3 και στον Μιχάλη Στεφάνου, μετά την νίκη των Καταλανών επί της Μπασκόνια με 98-92 στην παράταση, για την τρίτη αγωνιστική της ACB.

O Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε:

Για τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα: “Είναι ένα εκρηκτικό περιβάλλον για να παίζεις, είτε είσαι γηπεδούχος είτε είσαι φιλοξενούμενος. Είναι πολύ θερμή η ατμόσφαιρα, αλλά σε καμία περίπτωση επιθετική προς τον αντίπαλο. Έχουμε ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό γήπεδο και οι οπαδοί μας είναι πολύ υποστηρικτικοί. Περίμενα ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι το πρώτο ματς στην έδρα μας και υπήρχε η απαίτηση να κερδίσουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει χωρίς πίεση. Πρέπει όμως να πούμε ότι ήταν και ένα ματς επιπέδου Ευρωλίγκα. Και οι δύο ομάδες παίζουν στην Ευρωλίγκα. Η Μπασκόνια είχε δύο απουσίες. Είχαμε και εμείς αυτές των δύο πόιντ γκαρντ του Κόπονεν και του Ρίμπας και ταυτόχρονα ο Ράις έχει κάνει δύο προπονήσεις το τελευταίο εικοσαήμερο, αλλά καταφέραμε και πήραμε τη νίκη. Το μέγεθος της ομάδας και η πόλη είναι κάτι που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει και δεν μπορώ να παραπονιέμαι για το γεγονός ότι είχαμε τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν. Είναι και αυτό μέρος της δουλειάς”.

Για την δουλειά του στην Μπαρτσελόνα και το χτίσιμο της ομάδας: “Είμαστε σε μια διαδικασία προσαρμογής σε νέα δεδομένα. Δεν είναι εύκολα εδώ. Όταν είσαι στην Μπαρτσελόνα πρέπει να κερδίζεις σε όλα τα ματς. Είναι ένα εγχείρημα που έχει τις δυσκολίες του, αλλά το ήξερα αυτό όταν πήρα την απόφαση να έρθω εδώ. Ήξερα τις απαιτήσεις που υπάρχουν και πως όταν μια ομάδα έχει δουλέψει τόσα χρόνια με έναν προπονητή, έχει αποκτήσει συνήθειες οι οποίες είναι δύσκολο να αλλάξουν. Οι άνθρωποι της ομάδας ωστόσο είναι πλήρως ενημερωμένοι, πολύ υποστηρικτικοί και με μεγάλη υπομονή. Έχω μπει σε μια διαδικασία μακράς διάρκειας. Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και αμέσως να παίξουμε καλά. Είναι ένα πεδίο που δεν έχει χαρτογραφηθεί ακόμη. Πρέπει να γίνουν πράγματα και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό μπορεί να σημαίνει και ενίσχυση της ομάδας, αν χρειαστεί. Οι τραυματισμοί πάντα παίζουν ρόλο σε μια πορεία, όπως επίσης η τύχη. Η ACB είναι πάρα πολύ δύσκολη λίγκα, όπως και η τουρκική. Δεν έχεις περιθώριο να επαναπαυτείς. Αυτό είναι καλό για τον προπονητή και για τους παίκτες. Γίνονται όλοι καλύτεροι, αρκεί να αποδεχτούν αυτή τη διαδικασία”.

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε:

Για την δουλειά που γίνεται φέτος στην Μπαρτσελόνα: “Είμαστε καλά. Δουλεύουμε σκληρά. Σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο για να αφομοιώσουμε μια νέα φιλοσοφία ως ομάδα. Έχουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της χρονιάς, αλλά είμαι αισιόδοξος. Κάνουμε καλή δουλειά και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Είναι δύσκολο όταν αποχωρεί ένας προπονητής από μια ομάδα μετά από 8 χρόνια. Δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα γρήγορα. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Ο κόουτς προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του. Έχουμε και κάποια νέα πρόσωπα στην ομάδα και πιστεύω ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας και ότι θα βελτιωθούμε”.

Για την Ευρωλίγκα: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά από την αρχή μέχρι το τέλος. Ξεκινάμε εκτός έδρας με την Ούνιξ. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, επειδή κάθε στραβοπάτημα μετράει. Υπάρχουν πολλά και δυνατά παιχνίδια και λίγος χρόνος για ξεκούραση. Πιστεύω ότι με την κατάλληλη διαχείριση θα βγάλουμε την χρονιά όσο καλύτερα γίνεται”.

Για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Ρεάλ: “Η Ρεάλ δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση, τουλάχιστον επιθετικά. Έχει δυναμώσει στους ψηλούς, αν και έχασε τον Ροντρίγκες που ήταν γι΄αυτή πολύ σημαντικός παίκτης. Είναι παραδοσιακά μια ομάδα ρυθμού, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της. Ο Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει αρκετά καλά δείγματα γραφής και πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Αν ο Ολυμπιακός ελέγξει τον ρυθμό και δεν αφήσει την Ρεάλ να τρέξει, θα είναι μέχρι τέλους μέσα στο παιχνίδι”.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ