EUROLEAGUE

Όταν ο Λάκοβιτς διάλεξε την Μπαρτσελόνα

Όταν ο Λάκοβιτς διάλεξε την Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Η σχέση του Γιάκα Λάκοβιτς με τον Παναθηναϊκό ήταν γεμάτη... αγάπη. Μέχρι το καλοκαίρι του 2006, όταν ο 28χρονος τότε πόιντ γκαρντ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Το Euroleague Greece θυμάται τι έγινε το καλοκαίρι που τον μετέτρεψε σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Έμεινε τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά πρόλαβε να τα ζήσει όλα. Ή σχεδόν όλα. Ο Γιάκα Λάκοβιτς συνδύασε την παρουσία του στο "τριφύλλι" με τίτλους, αγάπη, πάθος αλλά κι ένα φινάλε που κατέστρεψε όσα είχαν προηγηθεί. Κι αυτό όχι γιατί προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, όσο για τον δρόμο που επέλεξε να τραβήξει για να φτάσει στον προορισμό του. Αυτόν της μυστικοπάθειας και της μη τήρησης του λόγου του.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θα σας πούμε ότι στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2005-'06, κι ενώ το συμβόλαιό του Σλοβένου οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, οι "πράσινοι" κάνουν την πρώτη κίνηση για να τον κρατήσουν κοντά τους. Αποτελούσε άλλωστε αγαπημένο παιδί του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κι από την πλευρά του πάντως, ο παίκτης έδειχνε πως το "δέσιμο" με την ομάδα και τον προπονητή του ήταν τέτοιο, που θα τον κρατούσαν στο ΟΑΚΑ για αρκετά χρόνια ακόμη.

Όταν ο Λάκοβιτς διάλεξε την Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

έχω προτάσεις, αλλά πρώτη μου επιλογή είναι ο Παναθηναϊκός", άπαντες θεώρησαν πως η δουλειά θα γίνει. Είτε αργά είτε γρήγορα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που "ο Ομπράντοβιτς μου έχει μάθει πολλά". Όπως καταλαβαίνετε, όλα έδειχναν πως το σίριαλ θα τελειώσει γρήγορα. Ακόμη κι όταν η υπόθεση πήρε μικρή παράταση, λόγω του ενδιαφέροντος -κατά τον ίδιο- που υπήρχε από ομάδες του ΝΒΑ, τίποτα δεν φαινόταν επίφοβο.

Παρεμπιπτόντως, κάπου εκεί προέκυψε η φημολογία πως κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα κι η Ρόμα είχαν μπει στο κόλπο της διεκδίκησής του. Πλην όμως, δεν είχαν πολλές πιθανότητες για να τον κάνουν δικό τους. Όταν μάλιστα ο Ζόραν Σάβιτς δήλωνε πως " ο Γιάκα Λάκοβιτς αρνήθηκε την πρόταση που του κάναμε, λέγοντας ότι είτε θα μείνει στον Παναθηναϊκό είτε θα πάει στο ΝΒΑ", άπαντες καταλάβαιναν -ορθώς- πως η Μπαρτσελόνα είχε βγει από τη μέση. Επί της ουσίας όμως, οι "μπλαουγκράνα" ουδέποτε σταμάτησαν να δουλεύουν την υπόθεση. Μπορεί φαινομενικά να απείχαν, αλλά κάτω από το τραπέζι δεν σταμάτησαν να ασχολούνται.

Jaka Lakovic
Jaka Lakovic INTIME SPORTS

Η είδηση της αλλαγής πλεύσης και της μεταγραφής στην Μπαρτσελόνα συνοδεύεται από έντονη δυσαρέσκεια στο "τριφύλλι", το οποίο έκανε λόγο για άνευ λόγου και αιτίας "εξαφάνιση" του παίκτη για μεγάλο διάστημα. " Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο", ανέφεραν οι άνθρωποι των "πρασίνων" για το διάστημα στο οποίο οι διαπραγματεύσεις είχαν "πάρει φωτιά", με τον Γιάκα Λάκοβιτς να δικαιολογείται λέγοντας πως " έπαιρνα τηλέφωνο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά δεν το σήκωνε".

Sani Becirovic vs Jaka Lakovic
Sani Becirovic vs Jaka Lakovic INTIME SPORTS
Όταν ο Λάκοβιτς διάλεξε την Μπαρτσελόνα
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ