EUROLEAGUE

Οι αστοχίες της Μπαρτσελόνα

Οι αστοχίες της Μπαρτσελόνα

Τα πνεύματα ηρέμησαν και οι Ισπανοί έγραψαν ψύχραιμοι για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα, από το Final Four της Μαδρίτης. Τι έφταιξε (γιατί εστιάζουν στον Τόμιτς), γιατί έγινε λόγος για τη διαιτησία και τι αναμένεται να ακολουθήσει.

Όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Πρίντεζη , μπροστά από τα μάτια των "μπλαουγκράνα" πέρασε όλη η σεζόν που διέγραψαν φέτος. Και είχε το τέλος που της άξιζε, δεδομένων των συνθηκών. Ή για την ακρίβεια, βάσει του γεγονότος ότι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχουν κερδίσει -έως τώρα- ένα ματς που "έπρεπε" να πάρουν (για την ακρίβεια, έχουν χάσει ήδη τρία ματς do or die). Και ο τέταρτος αγώνας των playoffs δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Για αυτό και οι εκπρόσωποι του Τύπου προέβησαν στην απαραίτητη κριτική.

Η "Marca" έγραψε πως στο μπάσκετ δεν γίνεται πάντα να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες, αλλά αν λάβουν οι της Μπαρτσελόνα όλα τα στοιχεία της περιόδου (μπάτζετ, προπονητικό τιμ, παίκτες), θα καταλήξουν στο ότι απέτυχαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το παράδοξο της ιστορίας, είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι έγινε μια αρκούντως σημαντική ενίσχυση (Σατοράνσκι, Πλάις, Ντόλμαν, Τόμας), με το ταλέντο να ξεχειλίζει από το ρόστερ. Εξαιρουμένης της επιλογής του Γερμανού σέντερ. Που ήταν λύση ανάγκης, από τη στιγμή που ο Τζόι Ντόρσι ειδοποίησε αργά πως φεύγει για το ΝΒΑ και η λίστα με παίκτες που μπορούσαν να τον καλύψουν δεν είχε παρά ελάχιστα μέλη. Βέβαια, ο Πλάις ουδεμία σχέση είχε με τον Ντόρσι -περισσότερο με τον Τόμιτς έμοιαζε, αλλά όλα αυτά μικρή σημασία είχαν τότε. Τώρα, έχουν μεγάλη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ανέκαθεν εξαιρετική σχέση με τον Τζόαν Κρέους (τεχνικό διευθυντή του οργανισμού), ενώ θα μπορούσατε να πείτε πως αυτή η σχέση έζησε και επιτυχίες, εξ ου και ο Καταλανός κόουτς υπέγραψε επέκταση. Το πρώτο λάθος που τους καταλογίζουν, είναι ότι ενώ έπρεπε να βάλουν μύες γύρω από τον Τόμιτς, έβαλαν ταλέντο και... δεν βγήκε η εξίσωση.

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε, όπως εξελισσόταν η αγωνιστική περίοδος, ήταν η αδυναμία της "Μπάρσα" να νικήσει μακριά από την έδρα της. Σε 29 ματς, υπέστη 13 ήττες και όλα όσα έδωσε στη Μαδρίτη. Παρεμπιπτόντως, στην Ευρώπη η Ρεάλ τα τελευταία χρόνια (απ' όταν έγινε η... κλοπή του Τόμιτς) κάνει καλύτερη δουλειά από τους "μπλαουγκράνα", με τον Κροάτη να είναι γνωστός σε όλον τον πλανήτη για το ταλέντο του, όχι όμως και για τη ψυχή που καταθέτει στο παρκέ, στα κρίσιμα ματς.

Στο Νο3 της λίστας, είναι η πτώση του Μαρσελίνιο Χουέρτας, τύπου που απεδείχθη πως λειτουργούσε πολύ καλύτερα με τον Βίκτορ Σάδα, μαζί με τον Τόμας Σατοράνσκι (παίκτης που επελέγη, όταν ο Σπανούλης αποφάσισε να μείνει στον Ολυμπιακό) δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ομολογουμένως, η Μπαρτσελόνα έζησε ουκ ολίγους τραυματισμούς φέτος (για περίπου δυο μήνες, δεν είχε γκαρντ υγιές), ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα με τραυματισμούς, την τελευταία διετία, ο Τζάστιν Ντόλμαν δεν παραπέμπει στον MVP της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (σε Eurocup και Liga Endesa), ενώ ο Μάριο Χεζόνια έκανε την... εκπληκτική (!!!!) επιλογή να ανακοινώσει πως δηλώνει συμμετοχή στο NBA draft, ανήμερα του τέταρτου ματς στο ΣΕΦ -και δεν σηκώθηκε ποτέ από τον πάγκο. Και όλα αυτά, ενώ ο Μάρκο Τοντόροβιτς παίζει ως δανεικός στη Bilbao -επιλογή που επίσης αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς είναι εκ των MVP της τρέχουσας περιόδου.

Ήταν που ήταν, λοιπόν στραβό το κλίμα, το... έφαγε και ο γάιδαρος, με τους τραυματισμούς του Όλεσον και Ντόλμαν, πριν τα κρίσιμα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό -σαφέστατα δεν βρήκαν ποτέ τη φόρμα τους. Βέβαια, όπως σημειώνουν οι Ισπανοί και ο Σπανούλης από τραυματισμό επέστρεφε... αλλά δεν έκανε έτσι. Θυμίζουν δε, ότι το 2012 γύρισαν από το -19 στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ και το 2013 από το -17, σε αυτόν με τη Ρεάλ "παίζοντας στην άμυνα κάτι σαν... καράτε. Μίλησαν για το εύθραυστο των Μαδριλένων και είχαν δίκιο. Όπως έχουν δίκιο τώρα, να λένε πως επέδειξαν μεγαλύτερη πυγμή από την Μπαρτσελόνα".

Ο Πασκουάλ, τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και η διαιτησία

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε τον καημό του, ωστόσο απέδειξε πως το ευ αγωνίζεσθαι δεν γνωρίζει αποτελέσματα, όταν μπήκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (το βράδυ της Πέμπτης) για να συγχαρεί τους φιναλίστ. Μετά, είπε πως "π αίξαμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά είχαμε να αντιμετωπίσουμε διάφορες αντιξοότητες, τις οποίες δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε. Αν εννοώ τους διαιτητές; Αυτό που έχω να πω επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι πως γενικά σε αυτήν τη σειρά δεν είχαμε πολύ μεγάλη τύχη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο". Στο ίδιο πνεύμα, ο Κρέους είπε πως " είναι τεράστια η απογοήτευση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα μας έχει δώσει πολλούς τίτλους, τα επτά τελευταία χρόνια. Και είμαι βέβαιος πως θα μας δώσει και άλλους. Θέλω να πω ότι δεν μου άρεσε η διαιτησία και δεν εννοώ μόνο στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά σε όλη τη σειρά".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ