EUROLEAGUE

Ο Περπέρογλου "γράφει ιστορία" με την Μπαρτσελόνα

Ο Περπέρογλου "γράφει ιστορία" με την Μπαρτσελόνα

Ο Στράτος Περπέρογλου συμπληρώνει φέτος καρέ ομάδων στα playoffs της Euroleague, με την Μπαρτσελόνα να είναι η τελευταία που προστίθεται στην προσωπική του λίστα. Μόνος πρώτος πλέον μεταξύ των "δικών μας" παιδιών που έχουν αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Επί σειράς ετών βλέπαμε τους Έλληνες να κάνουν πράγματα και θαύματα στην Euroleague. Είτε με τους δύο "αιωνίους", είτε με ομάδες του εξωτερικού. Είναι κάτι σαν... δεδομένο πως κάθε χρονιά τουλάχιστον ένα "δικό μας" παιδί θα ξεχωρίσει στη διοργάνωση, θα φτάσει ψηλά, θα κατακτήσει το τρόπαιο. Γι αυτό, δεν είναι τυχαίο πως από το 2005 κι έπειτα το τρόπαιο καταλήγει σε ελληνικά χέρια. Η καταμέτρηση ξεκίνησε με τον Νέστορα Κόμματο για να διευρυνθεί πέρσι με τον Γιάννη Μπουρούση.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα έχουμε περαιτέρω επέκτασή του, με τις πιθανότητες να είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολλές. Τι χρειάζεται; Να το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, ή η Μπαρτσελόνα (των Στράτου Περπέρογλου και Αλέξανδρου Βεζένκοφ), ή η Λαμποράλ Κούτσα (του Γιάννη Μπουρούση), ή η Λοκομοτίβ Κουμπάν (του Γιώργου Μπαρτζώκα), ή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (των Δημήτρη Ιτούδη, Ανδρέα Πιστιόλη και Κώστα Χατζηχρήστου), ή ακόμη η Φενέρμπαχτσε (του Κώστα Σλούκα).

Μέχρι να φτάσει πάντως η στιγμή να κριθούν όλα στο Βερολίνο, υπάρχει κάτι ακόμη που χρήζει αναφοράς, σχετικά με τα playoffs της Euroleague. Κι έχει να κάνει με τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτά με διαφορετικές ομάδες. Κι αυτό γιατί μέχρι φέτος το.. ρεκόρ αφορούσε παίκτες που έχουν δώσει το "παρών" με τρεις διαφορετικές ομάδες. Αναφερόμαστε στους Θοδωρή Παπαλουκά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ), Σοφοκλή Σχορτσανίτη (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ), Γιάννη Μπουρούση (Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα) και Κώστα Βασιλειάδη (Ολυμπιακός, Ουνικάχα Μάλαγα, Μπιλμπάο).

Εσχάτως όμως νέο κάτοχο της κορυφής. Πρόκειται για τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος θα αγωνιστεί σε playoffs της Euroleague με τέταρτη διαφορετική ομάδα! Ο διεθνής φόργουορντ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση σε Final Four με την Μπαρτσελόνα, σε μια διαδικασία που είναι... γνώριμη για εκείνον. Βλέπετε, το ίδιο έχει κάνει με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Αναντολού Εφές, με τους "μπλαουγκράνα" να συμπληρώνουν το προσωπικό του καρέ στα playoffs.

Με τους δύο "αιωνίους" πανηγύρισε τρεις φορές την κατάκτηση του τροπαίου (2009, 2011, 2013), ενώ φέτος θέλει να κάνει το ίδιο υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Παρεμπιπτόντως, αν τα καταφέρει θα "πιάσει" τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τον νυν προπονητή της Ζάλγκιρις να έχει φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός.

Μέχρι τότε υπάρχει... δρόμος βέβαια και -σε πρώτη φάση- η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία έχει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή την προημιτελική σειρά.

Αναλυτικά η λίστα με τους πιο πολυταξιδεμένους εκπροσώπους μας στα playoffs

Όνομα Αριθμός Ομάδες
Στράτος Περπέρογλου 4 Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Μπαρτσελόνα
Θοδωρής Παπαλουκάς 3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ
Σοφοκλής Σχορτσανίτης 3 Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ
Νίκος Ζήσης 3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Σιένα
Γιάννης Μπουρούσης 3 Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα
Κώστας Βασιλειάδης 3 Ολυμπιακός, Ουνικάχα Μάλαγα, Μπιλμπάο
Βασίλης Σπανούλης 2 Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός
Αντώνης Φώτσης 2 Παναθηναϊκός, Ντινάμο Μόσχας
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ