EUROLEAGUE

Ο Πασκουάλ τα 'χει 500

Ο Πασκουάλ τα 'χει 500

Το 67-80 της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού, δεν ήταν μόνο το τέλος ενός σερί για τους "πράσινους", αλλά και το υπ' αριθμόν 500 παιχνίδι του Τσάβι Πασκουάλ, στον πάγκο των "μπλαουγκράνα". Τι λέει για τους 17 τίτλους, σε αυτά τα εξήμισι χρόνια.

Ήταν 36 χρόνων, όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, όταν αποχώρησε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Σαφέστατα και αποδέχθηκε την πρόκληση, ενώ όπως αποδεικνύεται εξήμισι χρόνια μετά, ο Τσάβι Πασκουάλ απέδειξε πως άξιζε αυτήν την ευκαιρία.

Στο διάστημα που δηλώνει προπονητής της "Μπάρτσα", έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 17 τίτλων, ενώ την Παρασκευή (19/12) το βράδυ έζησε το υπ' αριθμόν 500 παιχνίδι του, ως τεχνικός ηγέτης των πρωταθλητών Ισπανίας. Και πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο σακούλι, για να φτάσει το ποσοστό επιτυχίας στο 80%.

"Μπορώ να πω ότι είμαστε σε μια καλή φάση της ιστορίας μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Ήταν αυτό που ήθελα, όταν πήρα τη δουλειά. Στα χρόνια αυτά, συνεργάστηκα με πολύ καλούς παίκτες, ενώ πάντα ξεχώριζε το σύστημα του οργανισμού. Πάντα αυτό ήταν ο οδηγός. Για να μπορούμε εμείς να λειτουργούμε καλά, υπάρχουν δεκάδες άλλοι που δουλεύουν για εμάς".

Τι θυμάται από αυτά τα 500 ματς; Υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζει; " Τα πλέι οφ πριν τρία χρόνια, εναντίον της Ρεάλ, όταν χάσαμε το τρίτο ματς με μεγάλη διαφορά, πριν νικήσουμε το τέταρτο και τελικά πάρουμε τον τίτλο. Θυμάμαι τα δυο ματς στο Final Four του Παρισιού, τον τελικό του κυπέλλου στη Μαδρίτη που νικήσαμε με +20 πόντους και τον πρώτο τελικό στο Παλαού".

Δεν θα κουραστεί ποτέ να ευχαριστεί τον Ζόραν Σάβιτς, ο οποίος εισηγήθηκε την προαγωγή του τη σεζόν 2007-08, ως τεχνικός διευθυντής τότε της Μπαρτσελόνα. " Ευχαριστώ φυσικά και τον Κρέους που δέχθηκε να αναλάβω εγώ την ομάδα, να εμπιστευτεί σε εμένα το project, σε έναν νέο άνθρωπο. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή μου και δεν θα τη ξεχάσω ποτέ".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ