EUROLEAGUE

Ο Κόπονεν βρήκε τον εαυτό του

Ο Κόπονεν βρήκε τον εαυτό του

Ο Πέτερι Κόπονεν πέρασε πολλά από το ξεκίνημα της σεζόν λόγω του τροχαίου που ενεπλάκη. Χρειάστηκε να κάνει αρκετή υπομονή πριν ξαναπατήσει παρκέ. Πλέον όμως είναι καλά και θυμίζει πάλι τον παίκτη που όλοι θαύμαζαν.

Η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα για τον Πέτερι Κόπονεν. Ο Φινλανδός γκαρντ στάθηκε τρομερά άτυχος λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η σεζόν, αφού ένα ταξί στο οποίο επέβαινε ενεπλάκη σε τροχαίο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να χτυπήσει στο κεφάλι και να υποστεί διάσειση . Αυτό αποδείχθηκε βέβαια το μικρότερο κακό, αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Ο Φινλανδός γκαρντ ωστόσο στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, αφού τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό, μένοντας ένα μήνα εκτός δράσης. Αυτός ο ένας μήνας δεν ήταν βέβαια εύκολος . Ο Κόπονεν έπρεπε να μείνει μακριά από κάθε δραστηριότητα για πάνω από 20 μέρες, να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποθεραπείας και να μείνει μακριά από έντονα φώτα. Ούτε το κινητό του δε μπορούσε να ανοίξει για την ακρίβεια για πάνω από δύο εβδομάδες, αφού ακόμα και το φως του τηλεφώνου του μπορεί να ήταν επικίνδυνο! Ο Κόπονεν ωστόσο τα υπέμεινε στωικά όλα αυτά, επιστρέφοντας στην δράση πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχει βρει τα πατήματά του.

Ο παλιός, καλός Κόπονεν

Ο Κόπονεν βρήκε τον εαυτό του

Ο άλλοτε παίκτης της Χίμκι πάτησε για πρώτη φορά παρκέ σε επίσημο παιχνίδι στις 28 Οκτωβρίου 2016 κόντρα στη Μπάμπεργκ για την 4η αγωνιστική της EuroLeague, έχοντας μόλις 2 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής, μπαίνοντας σταδιακά στη νέα του ομάδα. Με τη Μπαρτσελόνα ωστόσο να έχει χτυπηθεί όσο καμία ομάδα από τραυματισμούς, ο Κόπονεν χρειάστηκε να μπει πιο νωρίς στα "βαθιά" από ότι αναμενόταν. Και ανταποκρίθηκε μία χαρά στις αυξημένες απαιτήσεις, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του την διάσειση που τον ταλαιπώρησε, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Μακάμπι για την 5η αγωνιστική της EuroLeague, όπου σταμάτησε στους 14 πόντους. Πριν μερικές ημέρες μάλιστα σημείωσε 16 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής στην δύσκολη νίκη με 92-86 επί της Ζαλγκίρις. Και χθες (12/11) ήρθε και το τέλειο βράδυ.

Με τη Μπαρτσελόνα να καλείται να αντιμετωπίσει τη Μούρθια έχοντας μόλις δύο ημέρες μετά το ντέρμπι με την Ζαλγκίρις, ο Κόπονεν ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Καταλανών, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 6/6 βολές σε 24 λεπτά συμμετοχής στη νίκη των "Μπλαουγκράνα" με 99-83 . Ήταν απλώς η τελευταία απόδειξη ότι πλέον ο Κόπονεν είναι απολύτως υγιής, δείχνοντας έτοιμος να κάνει όλα αυτά για τα οποία αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Ο Κόπονεν πέρασε πολλά. Κάποια στιγμή δεν ήξερε καν πότε θα ξαναπαίξει. Τώρα ωστόσο μπορεί πλέον να κάνει ξανά αυτό που αγαπάει: Να παίζει μπάσκετ. Και χρειάστηκε μόλις 2 εβδομάδες για να επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα απόδοσης.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ