EUROLEAGUE

Ο "διπλός" Τόμιτς φέρνει νίκες

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε του Ερυθρου Αστερα στο "Palau Blaugrana" με τον Άντε Τόμιτς να καταγράφει double double. Διαβάστε τι συμβαίνει όταν ο Κροάτης σέντερ έχει διψήφιο αριθμό σε πόντους και ριμπάουντ.

Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν κομβικό για την Μπαρτσελόνα. Βλέπετε, το άσχημο ξεκίνημά της στο Top 16 είχε φέρει κατήφεια. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, όμως έδειξε γιατί είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague, επικρατώντας με 92-77, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Άντε Τόμιτς.

Ο Κροάτης σέντερ πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, νικώντας στην μονομαχία τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Αυτό ήταν το τέταρτο double double του Κροάτη στη φετινή σεζόν. Τι σημαίνει για την Μπαρτσελόνα, όμως, το γεγονός αυτό;

Νίκη! Ναι, καλά καταλάβατε. Στα τέσσερα παιχνίδια που έχει καταγράψει double double έχει ρεκόρ 3-1. Η μοναδική ήττα ήρθε στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με αντίπαλο την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 70-68. Εκεί, μάλιστα, πραγματοποίησε και την πιο παραγωγική εμφάνισή του στη διοργάνωση με 21 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Όσο για τα δύο πρώτα double double. Το πρώτο ήρθε στην πρεμιέρα της διοργανωσης, με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, όπου πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ. Το δεύτερο ήρθε την πέμπτη αγωνιστική της κανονικής διάρκειας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του πανηγύρισε μία ακόμα νίκη (78-69), ενώ ο ίδιος είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Όχι κι άσχημα...

Αναλυτικά, στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια στα οποία πέτυχε double double.

Παιχνίδι Σκορ Πόντοι Ριμπάουντ Ranking
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 83-81 15 10 27
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 78-69 16 10 29
Μακαμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα 70-68 21 10 29
Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας 92-77 12 10 20
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ