EUROLEAGUE

Ο Αλόνσο "έδειξε" την Μπάμπεργκ ως μεγάλη "πληγή" για την Μπαρτσελόνα

Ο Αλόνσο "έδειξε" την Μπάμπεργκ ως μεγάλη "πληγή" για την Μπαρτσελόνα

Ο Σίτο Αλόνσο μίλησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό για την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, την ιστορία με τον Ταϊρίς Ράις και το άλυτο πρόβλημα στο "1".

Μία εβδομάδα μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα , ο Σίτο Αλόνσο μίλησε στον Cadena Ser για όσα (δεν) έγιναν στους "μπλαουγκράνα" επί των ημερών του. Ο νεαρός τεχνικός σχολίασε τα λάθη που έκανε, παρουσιάστηκε ξεκάθαρος σε ό,τι αφορούσε στον Ταϊρίς Ράις, ενώ παραδέχθηκε πως η μη απόκτηση του Σέιν Λάρκιν έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην ισπανική ομάδα απ ότι μπορεί να καταλάβει ο κόσμος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό:

Για την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα: " Είχα μια δουλειά να κάνω. Σε κάθε ομάδα αυτό που ζητούν είναι το αποτέλεσμα, σε καμία όμως τόσο έντονα όσο στην Μπαρτσελόνα. Η αστάθεια που είχαμε ως ομάδα ήταν μεγάλο πρόβλημα και αποτυπωνόταν στα αποτελέσματά μας. Είχαμε πολύ όμορφες στιγμές, υπέροχα παιχνίδια, τα οποία συγκαταλέγω μεταξύ των κορυφαίων της καριέρας μου. Είχαμε όμως κι άσχημες στιγμές, όπου η ομάδα δεν μπορούσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Νιώθω περήφανος που δέχθηκα σεβασμό από την στιγμή που υπέγραψα, γι αυτά που είχα στο μυαλό μου: την σκληρή δουλειά, την ενότητα εντός της ομάδας και τη δημιουργία ενός σταθερού συνόλου, άσχετα αν τα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα".

Για τα λάθη που αναγνωρίζει ότι έκανε: " Το να είμαι τόσο δεκτικός σε πράγματα που αφορούσαν τη δουλειά που κάναμε και να μην σκέφτομαι καθόλου τον εαυτό μου. Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν υπολόγισα καλά, που τις εγκατέλειψα. Για παράδειγμα η ιστορία με τον Ταϊρίς Ράις. Θεωρήσαμε ότι δεν συνάδει με αυτά που θέλαμε να δουλέψουμε, γι αυτό στραφήκαμε σε παίκτες όπως ο Τομά Ερτέλ. Τον στείλαμε να προπονείται με τη β' ομάδα, γιατί δεν είχε τα στοιχεία που θέλαμε για την ομάδα. Μετά από καιρό, μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι η λύση για την ομάδα βρισκόταν ήδη μέσα της, αλλά είμαι περήφανος που δεν υιοθέτησα αυτή την άποψη".

Για το κομμάτι της ψυχολογίας: " Το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ μας έκανε μεγάλο κακό. Μπορώ να σου πω ότι για 17 λεπτά κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση φέτος, στο τέλος όμως χάσαμε κι αυτό επηρέασε πάρα πολύ την ψυχολογία της ομάδας. Αντίστοιχα, σημαδιακό ήταν και το παιχνίδι με την Μπασκόνια (σ.σ.: αυτό που έφερε την απόλυσή του). Τα τελευταία δώδεκα λεπτά του αγώνα ήταν απίστευτα, αντιλαμβάνομαι το άθλημα και θεωρώ ότι ίσως ο χαρακτήρας μου δεν ταίριαζε με πολλούς μέσα στην ομάδα. Αυτό δεν είναι καλό ή κακό, απαραίτητα. Είχα μια αίσθηση σχετικά με το πως πρέπει να δουλεύουμε, πίστευα ότι λειτουργούσαμε καλά στο κομμάτι της δουλειάς, είχα φιλοδοξίες, απλά αυτό δεν αποτυπωνόταν πάντα στο παρκέ. Δεν το έβλεπες".

Για το πρόβλημα που είχε η Μπαρτσελόνα στο "1": " Όταν υπέγραψα με την ομάδα, ο Τομά Ερτέλ ήταν ήδη μέλος της Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι αυτό. Αυτός που ήθελα να τον πλαισιώσει στο "1" ήταν ο Σέιν Λάρκιν. Πίστευα ότι θα ταίριαζε πολύ με αυτό που έφτιαχνα στην Μπαρτσελόνα. Ο Σέιν θα έφερνε ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, θα άλλαζε άμεσα την κατάσταση. Πιστεύω πως ήταν ο πραγματικός πλεϊμέικερ που χρειαζόμασταν. Η ομάδα έκανε κίνηση για να τον πάρει, αλλά σταθήκαμε άτυχοι και δεν τα καταφέραμε".

Για τον Φιλ Πρέσεϊ: " Στην αγορά δεν υπήρχαν πολλές εφικτές επιλογές, ο Φιλ υπέγραψε για να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο στον οποίο θεωρώ πως ταίριαζε άψογα. Η EuroLeague δεν συγχωρεί όμως, κι η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε ότι δεν ταίριαζε με τον Τομά (Ερτέλ). Αν παρατηρήσεις τι γίνεται στην EuroLegue, κάθε ομάδα έχει δύο ισάξιους παίκτες στο "1". Ίσως αν είχαμε έναν ακόμη παίκτη στην θέση του πλεϊμέικερ, ο Φιλ θα απέδιδε ακόμη καλύτερα με τη λογική ότι θα ήταν η τρίτη επιλογή και θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο του μέσα στην ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ