EUROLEAGUE

Ντόρσεϊ στο EuroLeague Greece: "Περασμένα ξεχασμένα με Μπαρτζώκα"

Ντόρσεϊ στο EuroLeague Greece: "Περασμένα ξεχασμένα με Μπαρτζώκα"

Ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε στο EuroLeague Greece για τη δίψα του να κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, εξήγησε ποια η σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα ελέω του ξεσπάσματός του στον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως "όλα είναι περασμένα ξεχασμένα".

Άλλες εποχές, κάθε φορά που πάταγε το παρκέ του ΟΑΚΑ αποδοκιμαζόταν έντονα. Πάνε όμως οι εποχές που φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Εδώ και μερικούς μήνες ανήκει στην Μπαρτσελόνα, με την οποία φιλοδοξεί να κάνει ό,τι δεν κατάφερε πέρσι: Triple Crown.

Ο Αμερικανός σέντερ μπορεί να μην έκανε αισθητή την παρουσία του στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας , αλλά δεν στέκεται εκεί. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παρουσιαστεί έτοιμος στην αφετηρία της νέας αγωνιστικής περιόδου και να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, για να επιστρέψει στους τίτλους και τις επιτυχίες.

Ήταν άλλωστε εξαρχής σαφής σε όσα είπε στο EuroLeague Greece. Ξεκίνησε τονίζοντας με κάθε τρόπο πως " ξέρεις γιατί χάσαμε τους τίτλους; Γιατί τραυματίστηκα και δεν ήμουν υγιής για να βοηθήσω την ομάδα. Έλειπα και δεν τα καταφέραμε. Στο λέω ειλικρινά, άμα ήμουν εγώ στο παρκέ, δεν θα είχαμε τέτοια κατάληξη. Φέτος θα το αποδείξω αυτό. Αν είμαι υγιής, πίστεψέ με δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορέσει να μας σταθεί εμπόδιο", για να προσθέσει:

" Είμαι στην Μπαρτσελόνα εδώ και καιρό, ξέρω πως είναι τα πράγματα κι ο οργανισμός. Κατανοώ ότι για να πετύχεις πρέπει να πηγαίνεις πρώτος στην προπόνηση και να φεύγεις τελευταίος. Ειδικά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη θέση του προπονητή, δεν μπορείς παρά να παίξεις σκληρά και δυνατά".

Ντόρσεϊ στο EuroLeague Greece: "Περασμένα ξεχασμένα με Μπαρτζώκα"

Κάπου εκεί τον ρωτήσαμε να μας πει ποιες ομοιότητες και διαφορές εντοπίζει στη συνεργασία του με τον Έλληνα προπονητή, σε σχέση με όσα συνάντησε στον Ολυμπιακό. Επ αυτού είχε να εξηγήσει πως " στην Μπαρτσελόνα δεν λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε στον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε την ίδια λογική στα συστήματά μας. Κυκλοφορούμε πολύ περισσότερο την μπάλα, γυρνάει από παίκτη σε παίκτη, δεν την κρατάει κάποιος πολλή ώρα. Γυρίζει. Είναι ωραίο και κάνει χαρούμενα πολλά παιδιά το γεγονός ότι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι, τους βοηθά όλους να προσαρμοστούν καλύτερα. Είμαι πολύ διψασμένος να κάνω πράγματα γιατί προέρχομαι από σοβαρό τραυματισμό".

Δεν παρέλειψε μάλιστα τον εκθειάσει αφού " είναι σπουδαίος προπονητής, έχουμε καλή χημεία. Όταν ήρθε στην Μπαρτσελόνα μου είπε "είσαι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη", κι αυτό με... έφτιαξε. Πιστεύω θα είναι μια καλή χρονιά για μας. Θα είμαστε καλή και σιγά σιγά θα βρούμε τον ρυθμό μας σε άμυνα και επίθεση".

Κι αφού η συζήτηση... φούντωσε, δεν θα μπορούσε να μην γίνει κουβέντα για όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό πριν από μερικά χρόνια. Τότε που τα... βρόντηξε μετά από μια ήττα των "ερυθρολεύκων" στο ΣΕΦ, σε ένα επεισόδιο που λίγοι έχουν ξεχάσει. Αποχώρησε άρον άρον από την ομάδα του Πειραιά για να βρει σταδιακά τον δρόμο του.

Ντόρσεϊ στο EuroLeague Greece: "Περασμένα ξεχασμένα με Μπαρτζώκα"

Στη Βαρκελώνη μάλιστα συνάντησε τον ίδιο προπονητή με τον οποίο είχαν "παγώσει" οι σχέσεις τους λόγω του συγκεκριμένου ξεσπάσματος. Ο Αμερικανός σέντερ έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πως " ό,τι έγινε στον Ολυμπιακό, έγινε. Περασμένα ξεχασμένα. Δεν αφορούσε ούτε τον Βασίλη Σπανούλη, ούτε τον Γιώργο Μπαρτζώκα", εξηγώντας πως " όλο αυτό αφορούσε εμένα. Είχα πολλά νεύρα γιατί δεν ήμουν αυτός που ήθελα, ειδικά στην άμυνα. Δεν έβγαζα... καρδιά στο παιχνίδι μου. Γι αυτό έφυγα. Τώρα είμαι στην Μπαρτσελόνα και θα δώσω την ψυχή μου για να τα καταφέρουμε. Την αγαπάω αυτή την ομάδα. Δεν ήθελα να πάω κάπου αλλού. Εδώ ήθελα να μείνω και να παίξω. Κι αυτό θα το δείξω στο παρκέ".

Κι αφού πιάσαμε τις συγκρίσεις, του ζητήσαμε να κάνει μια ανάμεσα σε Βασίλη Σπανούλη και Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Τι απάντησε; " Δεν υπάρχουν ομοιότητες. Ο Βασίλης είναι ένας γκαρντ που κυριαρχεί με την μπάλα στα χέρια, παίζει εξαιρετικά το πικ εν ρολ, διεισδύει, σκοράρει με διάφορους τρόπους. Ο Χουάν Κάρλος είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ που έχουν υπάρξει. Δεν θα έλεγα ότι μοιάζουν ιδιαίτερα. Για μένα είναι το ίδιο, να κάνω καλά σκριν και να τους δίνω χώρο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ