EUROLEAGUE

Ντόρσεϊ: "Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτζώκα και Πασκουάλ"

Ντόρσεϊ: "Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτζώκα και Πασκουάλ"

Ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε με αφορμή την έναρξη της Liga Endesa, εστιάζοντας στη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα σε Γιώργο Μπαρτζώκα και Τσάβι Πασκουάλ.

Η Μπαρτσελόνα ξεκινά την Κυριακή (2/10) την προσπάθεια επιστροφής της στην κορυφή της Liga Endesa. Πρώτο εμπόδιο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η Μανρέσα, την οποία συνέτριψε την Πέμπτη (29/9) στον τελικό του Κυπέλλου Καταλονίας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι "μπλαουγκράνα" θα έχουν εξίσου εύκολο έργο, αφού όπως δήλωσε ο Τζόι Ντόρσεϊ σχολιάζοντας την πρεμιέρα της ομάδας του " νομίζω πως θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι μετά το παιχνίδι της Πέμπτης (29/9). Θα έχουν χρόνο να δουν τα λάθη τους και να τα αναλύσουν, ειδικά στο πως θα προσεγγίσουν τον αγώνα στην άμυνα. Θα είναι σαφώς καλύτεροι πιστεύω".

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού καλείται βέβαια να βρει γρήγορα ρυθμό (εν τη απουσία του Σέιν Λαουάλ), μετά από πέντε μήνες εκτός δράσης. Θυμίζουμε πως οι "μπλαουγκράνα" τον στερήθηκαν στο φινάλε της περσινής σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο, με τον ίδιο να εξηγεί πως " θα είναι δύσκολο το πρώτο διάστημα, γιατί έλειπα πέντε μήνες και δεν έχω ρυθμό. Το ότι είμαι υγιής πλέον και μπορώ να προπονούμαι είναι ευλογία για εμένα, θέλω να μάθω από αυτά που μου λέει ο κόουτς και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Όσο για τη βασική διαφορά ανάμεσα σε Γιώργο Μπαρτζώκα και Τσάβι Πασκουάλ; " Ο Μπαρτζώκας έχει πιο επιθετική λογική, δίνει βαρύτητα στους ψηλούς, ενώ ο Πασκουάλ ήταν πιο αμυντικογενής. Είναι τελείως διαφορετικοί οι δυο τους", απάντησε για να καταλήξει απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιες ομάδες πιστεύει πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή:σ

" Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι μονομαχία μόνο μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Είδαμε στο SuperCopa ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που μπορούν να φτάσουν ψηλά και να διεκδικήσουν κάτι, όπως η Γκραν Κανάρια. Με τον Μπο ΜακΚάλεμπ και τον Ρίτσαρντ Χέντριξ είναι πολύ δυνατή και θα τα πάει καλά φέτος. Η Liga Endesa αλλάζει γενικώς, αφού υπάρχουν πλέον ομάδες που μπαίνουν "σφήνα" σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ