EUROLEAGUE

Ντόλμαν: "Γι αυτό έπαιξα με το Κόσοβο"

Ντόλμαν: "Γι αυτό έπαιξα με το Κόσοβο"

Ο Τζάστιν Ντόλμαν μίλησε για την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα του Κοσόβου στα προκριματικά του Eurobasket, εξηγώντας τους λόγους πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η απόφαση του Τζάστιν Ντόλμαν να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του Κοσόβου στα προκριματικά του Eurobasket δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, ειδικά από τη στιγμή που άπαντες θεώρησαν πως αυτός ήταν ένας τρόπος για να αποκτήσει μια ακόμη επιλογή "cotonou" η Μπαρτσελόνα, ήτοι να έχει το περιθώριο μεταγραφής Αμερικανού.

Στην πράξη βέβαια αποφασίστηκε ότι το κοσοβάρικο διαβατήριο που έχει στην κατοχή του πλέον ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ δεν θα λογίζεται υπόψιν ως "cotonou", πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούσαν οι "μπλαουγκράνα" να ελιχθούν στο μεταγραφικό παζάρι.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το τέλος των προκριματικών για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, εξηγώντας πως " το έκανα μόνο για να μπορώ να προπονηθώ περισσότερο και να είμαι έτοιμος για τη νέα χρονιά, αυτός ήταν ο βασικός σκοπός. Αυτό ήταν το πλάνο, κι από και πέρα θα βλέπαμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Δεν επηρεάστηκε από άλλους παράγοντες για να αποφασίσω να παίξω για το Κόσοβο. Ποτέ δεν πήρα θέση ή ασχολήθηκα με την πολιτική κατάσταση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ήθελα να παίξω κάποια έξτρα παιχνίδια το καλοκαίρι".

Κι αφού αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο πίσω από την απόφασή του, πρόσθεσε πως " ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα προκειμένου να κρατηθώ σε καλή κατάσταση στη διάρκεια του καλοκαιριού. Μου έγινε η πρόταση και την αποδέχθηκα. Προσωπικά, θεωρώ πως είναι καλύτερο για μένα να δουλεύω περισσότερο στη διάρκεια της preseason γιατί με βοηθάει να είμαι πιο έτοιμος για την ομάδα μου. Δεν χρειάζομαι χρόνο να προσαρμοστώ στην ταχύτητα και την ένταση της προπόνησης".

Όσο για το αν θα τον ξαναδούμε με τα χρώματα του Κοσόβου; " Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον", απάντησε μην αποκλείοντας τη συγκεκριμένη πιθανότητα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ