EUROLEAGUE

Νοσοκομείο “Η Μπαρτσελόνα”

Νοσοκομείο “Η Μπαρτσελόνα”

Η κακοδαιμονία στη Βαρκελώνη άρχισε τον Αύγουστο και κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τρεις παίκτες τέθηκαν νοκ άουτ σε διάστημα 11 ημερών. Πως να μην τρομάζεις όταν βλέπεις (και) τον Αντε Τόμιτς να πέφτει στο παρκέ...

Το χθεσινό παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ συνοδεύτηκε από μία μεγάλη επιστροφή (του Πέτερι Κοπόνεν) για τη Μπαρτσελόνα. Συνοδεύτηκε όμως και από μία νέα... τρομάρα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία έχει χτυπηθεί όσο καμία από τραυματισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Βλέποντας τον Αντε Τόμιτς να σωριάζεται στο παρκέ και το δεξί του γόνατο να “τραντάζεται” στιγμιαία μετά τη σύγκρουση με τον Νικολό Μέλι, η πρώτη σκέψη στο μυαλό πολλών σίγουρα θα ήταν... “ όχι πάλι”. Ευτυχώς ο Κροάτης σέντερ δεν έχει κάτι σοβαρό, αν βασιστούμε τουλάχιστον στα ισπανικά δημοσιεύματα. Κι ας μην χρησιμοποιήθηκε καθόλου μετά την άσχημη πτώση του στο παρκέ. Η τρομάρα, τρομάρα πάντως...

Σε όλη την καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει τραυματισμούς, είναι μέρος του αθλητισμού. Τόσοι πολλοί όμως σε τόσο λίγες μέρες... αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί” έλεγε τις προάλλες ο Μπαρτζώκας, λίγες ώρες μετά τον πιο σοβαρό όλων των φετινών τραυματισμών, αυτόν του Πάου Ρίμπας. Όντως δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο να βλέπεις τόσους παίκτες σου να τίθενται εκτός μάχης, τόσο νωρίς στη χρονιά. Επειτα από 10 επίσημους αγώνες σε διάστημα 36 ημερών η Μπαρτσελόνα έχει δει κιόλας επτά παίκτες της να τραυματίζονται. Ο ένας (Ρίμπας) δύο φορές!

Η αρχή έγινε με τον Λαουάλ

Η κακοδαιμονία άρχισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την πρεμιέρα κιόλας, όταν ο Σέιν Λαουάλ (που είχε υποστεί ρήξη μηνίσκου και στο δεξί γόνατο τον περασμένο Φεβρουάριο) τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο στον αγώνα της Νιγηρίας με την Αργεντινή και δεν έχει επιστρέψει ακόμα.

Λίγο πριν από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων (για το ισπανικό Super Copa) ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Ο Πέτερι Κοπόνεν έπεσε θύμα αυτοκινητικού ατυχήματος και τη... γλίτωσε με κρανιοεγκεφαλικά τραύματα. Επέστρεψε μόλις χθες, έπειτα από απουσία 40 ημερών. Στο μεταξύ, ο Ταϊρίς Ράις και ο Πάου Ρίμπας είχαν χάσει κι αυτοί κάποια παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένης και της πρεμιέρας του ισπανικού πρωταθλήματος) λόγω μικροτραυματισμών. Η συνέχεια, βέβαια, έμελλε να είναι ακόμα χειρότερη.

Εννέα μήνες εκτός ο Ρίμπας

Στον αγώνα με τη Μπιλμπάο για την 3η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό. Ακόμα δεν έχει γυρίσει. Πέντε ημέρες μετά, στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, ο Τζάστιν Ντόλμαν υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Η αρχική ιατρική γνωμάτευση; Νοκ άουτ για 10-14 ημέρες. Εκτός απροόπτου θα χάσει και το επόμενο ματς της EuroLeague με τη Μακάμπι.

Πριν από τρεις ημέρες ο Πάου Ρίμπας έπεσε μόνος του στο παρκέ της Kombank Arena του Βελιγραδίου, σφαδάζοντας από τους πόνους. Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για κάτι το σοβαρό και οι φόβοι επαληθεύτηκαν λίαν συντόμως: ρήξη αχιλλείου τένοντα. Σήμερα η Μπάρτσα ανακοίνωσε ότι θα μείνει εκτός γηπέδων για 9 μήνες. Με άλλα λόγια δεν θα ξαναπαίξει φέτος.

Πως να μην... τρομάζει λοιπόν κανείς στη Βαρκελώνη, βλέποντας (και) τον Αντε Τόμιτς να σωριάζεται στο γήπεδο και να κρατάει το δεξί του γόνατο;

Οι σοβαροί φετινοί τραυματισμοί της Μπαρτσελόνα

Σέιν Λαουάλ

08/08/16

Ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο αριστερό γόνατo

Πέτερι Κόπονεν

18/09/16

Κρανιοεγκεφαλικά τραύματα

Χουάν Κάρλος Ναβάρο

16/10/16

Κάκωση στον ημιμεμβρανώδη μυ του αριστερού μηρού

Τζάστιν Ντόλμαν

21/10/16

Διάστρεμμα

Πάου Ρίμπας

26/10/16

Ρήξη αχιλλείου τένοντα

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ