EUROLEAGUE

Νίκη για Μπαρτσελόνα με άμυνα και... Τόμιτς

Νίκη για Μπαρτσελόνα με άμυνα και... Τόμιτς

Η Μπαρτσελόνα πήρε τη φιλική νίκη απέναντι στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (63-61), έχοντας ως "όπλο" την εξαιρετική της άμυνα στο β' και γ' δεκάλεπτο, αλλά και την επιθετική οξυδέρκεια του Άντε Τόμιτς (15π.).

Οι βάσεις αρχίζουν να μπαίνουν για τα καλά στην Μπαρτσελόνα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περνά μέρα με τη μέρα τα δικά του "θέλω" στο παρκέ. Ο προπονητής των "μπλαουγκράνα" προσπαθεί να αλλάξει την αγωνιστική φυσιογνωμία της ισπανικής ομάδας, με την άμυνα να αποτελεί -πλέον- το "βαρύ χαρτί" της.

Αν κρίνουμε μάλιστα από την εικόνα της στο φιλικό με τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, τότε θα λέγαμε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν της ρωσικής ομάδας με 63-61, σε ένα φιλικό που τους έδωσε την ευκαιρία να τεστάρουν τις αντοχές τους σε συνθήκες πίεσης, εκεί όπου η άμυνα έκανε τη διαφορά. Ειδικά στο β' και γ' δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο επιθετικά δεν ήταν αυτή που έπρεπε, η παρουσία της στο πίσω μέρος του παρκέ αρκούσε για να την κρατήσει σε επαφή με το σκορ.

Όταν μάλιστα ο Άντε Τόμιτς (15π.) ανέλαβε δράση, όλα έγιναν πιο απλά, με τον Πέτερι Κόπονεν (12π.) να συνεισφέρει επίσης επιθετικά -σε σημαντικό βαθμό. Στα "συν" της Μπαρτσελόνα η παρουσία του Στεφάν Πένο (9π.), με τον 19χρονο πλεϊμέικερ να δείχνει ικανός να "κλέψει" μερικά λεπτά συμμετοχής από τους πολυδιαφημισμένους -και σούπερ σταρ- συμπαίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 30-33, 42-43, 63-61.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 9, Όλεσον 4, Περπέρογλου 6, Κλαβέρ 3, Τόμιτς 15, Ντόρσεϊ 2, Πένο 9, Κούρουκς, Έρικσον, Κόπονεν 12, Σένα.

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Καράσεφ): Σεργκέεφ 4, Μάρκοβιτς 10, Τίμα 16, Ουάιτ 6, Πούσκοφ 1, Βόιτιουκ, Τούλσον 14, Βίκροφ, Ραζούμοφ, Ντεσιάνιτκοφ 2, Λάντρι 2.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ