EUROLEAGUE

Ναβάρο: Ένας τυχερός παίκτης του δρόμου!

Ναβάρο: Ένας τυχερός παίκτης του δρόμου!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μιλά για τις αξέχαστες νύχτες της ζωής του ως "μπλαουγκράνα", δημιουργεί την καλύτερη πεντάδα της Μπαρτσελόνα, επί των ημερών του και εξηγεί... γιατί δεν είναι και ο καλύτερος (videos).

Η Euroleague τίμησε με διάφορους τρόπους τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, για αυτό που... έγινε το βράδυ της Παρασκευής (18/3). Γιατί δεν ξέρουμε αν ξέρετε, αλλά ο ρέκορντμαν συμμετοχών, στην ιστορία της διοργάνωσης, έχει και άλλες πρωτιές.

Εν πάση περιπτώσει, στο ματς με τον Ολυμπιακό έφτασε τις 253 εμφανίσεις στην κορυφαία διοργάνωση και πέρασε πάνω από τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος κρατούσε το Νο1 για τον εαυτό του, μέχρι εκείνη την ημέρα.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, το Euroleague Greece σας έγραψε για τον άγνωστο Ναβάρο και η Euroleague τίμησε με βραβείο τον Ναβάρο, με ένα video στο οποίο μιλούν για τον φίλο τους κάποιοι εκ των καλύτερων (συμ)παικτών και για το τέλος άφησε τα όσα είχε να πει ο ίδιος.

Σε video που για μουσικό "χαλί" έχει χρησιμοποιηθεί η Λίμνη των κύκνων (διότι όπως λένε οι καθ' ύλην αρμόδιοι "το σύγχρονο μπάσκετ είναι σαν συμφωνία και κάποιοι παίκτες φαίνονται ως καλλιτέχνες, στο παρκέ"), ο "La Bomba" σχολίασε κατ' αρχάς το τελευταίο επίτευγμα, για να εξηγήσει " ανήκω στον καλύτερο οργανισμό της Ευρώπης και νιώθω συγκινημένος για την ομάδα και την πόλη μου. Ξεκίνησα εδώ, όταν ήμουν 13 χρόνων και πήγα στην πρώτη ομάδα, στα 17 μου. Νιώθω τυχερός που πέρασα όλη την καριέρα στον ίδιο σύλλογο. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να πουν πολλοί. Είμαι υπερήφανος και ελπίζω πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια".

Οι δυο αξέχαστες νύχτες

Αυτή είναι η 13η σεζόν του στη Euroleague και το δίχως άλλο έχει ζήσει πολλά. Αν υπάρχουν δυο νύχτες που δεν μπορεί να ξεχάσει, είναι " το Φάιναλ Φορ στη Βαρκελώνη, όχι γιατί έκανα το καλύτερο παιχνίδι μου, αλλά διότι πήραμε το τρόπαιο, στην έδρα μας και ήταν όλοι ευτυχείς, στην ομάδα και στην πόλη. Η δεύτερη ήταν το Φάιναλ Φορ στο Παρίσι, όπου επίσης γίναμε πρωταθλητές. Ήμουν ένας από τους σημαντικούς παίκτες της βραδιάς. Και σε άλλα ματς έχω σκοράρει πολλούς πόντους. Αυτοί ήταν πολύ ιδιαίτεροι για εμένα και για τον οργανισμό".

Η καλύτερη πεντάδα της καριέρας του

Όλα αυτά τα χρόνια, πλήθος παικτών έχουν φορέσει και έχουν βγάλει την "μπλαουγκράνα". Τον ρώτησαν ποιοι είναι αυτοί που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της καριέρας του. Ποιους διάλεξε; " Τον Γιασικεβίτσιους, για τη θέση "ένα", εμένα ως "δυάρι", για ψηλούς είναι ξεκάθαρο πως θα διαλέξω τους δίδυμους πύργους, τα αδέλφια Γκασόλ και στο "τρία" θα βάλω τον Μποντιρόγκα. Ήλθε κοντά μας σε μια πολύ σημαντική εποχή και μας βοήθησε πάρα πολύ να νικήσουμε".

Πώς άλλαξε μέσα στα χρόνια

Αρχικά τον ένοιαζε μόνο να σκοράρει. "Όταν ήμουν νεότερος, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το σκοράρισμα. τώρα, έχω αλλάξει. Με ενδιαφέρει να διαβάζω τις άμυνες και να πράττω αναλόγως. Πλέον "διαβάζω" καλύτερα τις φάσεις, παίζω πιο έξυπνα. Θα υπάρξουν βράδια που θα σκοράρεις και άλλα που θα φανείς με άλλους τρόπους χρήσιμος". Με την ευκαιρία, θυμήθηκε πως " ως έφηβος είχα σκοράρει σε ένα ματς 42 ή 44 πόντους. Στην Euroleague, το καλύτερο μου είναι κάτι κοντά στους 35 πόντους", χωρίς να θυμάται με ακρίβεια.

Δεν τον βοήθησε το DNA

Γενικά, δεν έχει παράπονο από τη ζωή του. Ειδικά " το σώμα μου δεν με βοήθησε ποτέ να κάνω δουλειά, γιατί δεν ήταν στο DNA μου να έχω μύες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να δουλεύω σε άλλους τομείς του παιχνιδιού μου κάθε μέρα, ώστε να μπορώ να φτάσω στο επίπεδο των άλλων".

Το ρεκόρ των 50 διαδοχικών τρίποντων

Μεταξύ των ιστορικών ρεκόρ που κρατά ο Ναβάρο είναι και αυτό στα τρίποντα. Φέτος, στην προθέρμανση του αγώνα με την Παρτίζαν, στο Βελιγράδι, ευστόχησε σε 21 διαδοχικές προσπάθειες. Όπως εξηγεί ο ίδιος " για εμένα, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Πριν τους αγώνες, συνηθίζω να δοκιμάζω πολλά σουτ για να βρω ρυθμό. Εκεί τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα, γιατί ο κόσμος ενεπλάκη στη διαδικασία. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική. Ήταν κάτι ωραίο". Το ρεκόρ που έχει σε προπόνηση "είναι τα 50 σερί εύστοχα σουτ" ενημερώνει".

Η κανονική ζωή του

Η καριέρα του είναι μοναδική, αλλά για εκείνον το πιο σημαντικό πράγμα είναι η οικογένεια του. "Έ χω δυο κόρες, 9 και 7 χρόνων και είμαι ευτυχισμένος. Όταν δεν είμαι με την ομάδα σε ταξίδι, προσπαθώ να τους αφιερώνω όλο το χρόνο μου. Γενικά, προσπαθώ να ζω μια φυσιολογική ζωή. Κάνω παρέα με τους φίλους που είχα μια ζωή και προσπαθώ να συμπεριφέρομαι σωστά. Έχω το σεβασμό όλων των παικτών και αυτό είναι για εμένα κάτι πολύ σημαντικό".

Το εν κατακλείδι

Στο μυαλό του, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι " ένας παίκτης του δρόμου που ήμουν αρκετά τυχερός για να βρίσκομαι όπου βρίσκομαι και να κάνω αυτό που κάνω, ως επάγγελμα".

Tι λέει ο Χουάν Κάρλος για τον Ναβάρο

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ