EUROLEAGUE

Ναβάρο: "Θέλω να φτάσω τους Διαμαντίδη και Σπανούλη"

Ναβάρο: "Θέλω να φτάσω τους Διαμαντίδη και Σπανούλη"

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μίλησε στο blog του στην Euroleague, τονίζοντας πως θέλει να φτάσει σε κατακτήσεις τροπαίων στην διοργάνωση τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη.

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, μίλησε στο επίσημο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τονίζοντας πως θέλει να φτάσει σε κατακτήσεις τροπαίων στον θεσμό τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη, οι οποίου υπερτερούν. Παράλληλα, επεσήμανε πως έχει χάσει κιλά, τονίζοντας πως μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ στα 36 του χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, σχολίασε τα εξής στο blog του: "Μου αρέσει ο νέος τρόπος διεξαγωγής της Euroleague, θα δούμε πολλά μεγάλα παιχνίδια μέσα στην σεζόν. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και θέλω αγωνιστικά να πραγματοποιήσω μία καλή χρονιά. Νιώθω υγιής, έχω χάσει βάρος και λίπος, ακολουθώντας ειδική δίαιτα. Πέρσι είχα πάρει 6 κιλά. Όσο τα χρόνια περνούν, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να προσέξεις το σώμα σου.

Μπορείς να παίξεις καλό μπάσκετ στην ηλικία των 36 ετών, δεν με απασχολεί η ηλικία μου. Ο φίλος μου, Πάου Γκασόλ, είναι στην ίδια ηλικία με μένα και τα πήγε εξαιρετικά στους περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ στην Ισπανία παίκτες όπως ο Ρέγες, ο Νάχμπαρ, ο Καμπέθας και ο Μομπρού, που είναι σχεδόν στην ίδια ηλικία με μένα, έχουν πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα. Όλοι τους είναι έμπειροι παίκτες και ξέρουν πως να προσέχουν τους εαυτούς τους. Εντάξει, σύμφωνοι, δεν είμαι γρήγορος όπως ήμουν πριν 10 χρόνια, αλλά καθώς τα χρόνια περνούν γίνεσαι περισσότερο έξυπνος. Αυτό είναι κάτι που στο προσφέρει η εμπειρία.

Κάποιες φορές ακούω καλά λόγια για εμένα από συμπαίκτες και συναδέλφους, λίγο πριν την έναρξη των παιχνιδιών όταν μιλάμε μεταξύ μας. Ο Γρέιβις Βάθκεθ για παράδειγμα, από την Βενεζουέλα, όταν τον είδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μου είπε πως πήρε από εμένα την "Μπομπίτα". Έμεινε έκπληκτος, γιατί δεν γνωριζόμασταν πριν. Με έκανε να νιώσω χαρούμενος και περήφανος.

Θα αγωνιστώ για ακόμη μία φορά στην Euroleague, μία διοργάνωση που με έχει κάνει καλύτερο παίκτη. Θα ήθελα να κατακτήσω έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο πριν αποσυρθώ από την αγωνιστική δράση. Νιώθω περήφανος και προνομιούχος που έχω αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης δύο φορές με την Μπαρτσελόνα, αλλά θα ήθελα να κατακτήσω μία ακόμη και να φτάσω τις τρεις Euroleague, όπως έχουν κατακτήσει τρεις Euroleague δύο παίκτες-θρύλοι της διοργάνωσης, οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης. Τώρα που το σκέφτομαι... Κατέκτησα ένα Ευρωπαϊκό το 2003, ένα δεύτερο το 2010 και αν πάρω το τρόπαιο φέτος, το 2017, θα έχω κατακτήσει μία Euroleague ανά επτά χρόνια".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ