EUROLEAGUE

Ναβάρο στο EuroLeague Greece: "Θα παίζω, όσο αντέχουν τα πόδια μου"

Ναβάρο στο EuroLeague Greece: "Θα παίζω, όσο αντέχουν τα πόδια μου"

Λίγο πριν πατήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ για να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μίλησε στο EuroLeague Greece για την Μπαρτσελόνα, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, την εθνική ομάδα της Ισπανίας και το πότε θα αποσυρθεί από τη δράση!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μοιάζουν περισσότερο απ ότι νομίζει ο κόσμος. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι (εκεί ήταν πολύ διαφορετικοί), αλλά στον χαρακτήρα τους. Παρότι αποτέλεσαν τη... βιτρίνα του αθλήματος σε Ελλάδα και Ισπανία, παρότι είναι παίκτες - σύμβολα της ομάδας τους, ουδέποτε αγάπησαν ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας.

Αδιαφορούν για την ταμπέλα του "σταρ" που τους συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα του εκτοπίσματός τους, προτιμώντας να μένουν μακριά από το... σταριλίκι και τη λάμψη. Απλοί (σε βαθμό... παρεξηγήσεως) και δίχως διάθεση να λέμε πολλά.

Ως εκ τούτου μια συνέντευξη του Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά. Το EuroLeague Greece μίλησε με τον αρχηγό και ηγέτη της Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, λίγο πριν (κι αυτός) πατήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ για να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Προς τιμήν του άλλωστε διεξάγεται το "Diamonds Are Forever", με τη συμμετοχή των "μπλαουγκράνα", της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πέρασε άλλωστε μια ζωή απέναντι στον Δημήτρη Διαμαντίδη, όντας πλέον αυτός που συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο στους νεότερους αστέρες της EuroLeague. Είναι, ταυτόχρονα, ο μοναδικός της κατηγορίας των "EuroLeague Legends" που συνεχίζει την καριέρα του.

Ο λόγος λοιπόν στον ίδιο...

- Σου λείπει κάτι από την καριέρα σου;

" Όχι, δεν θα έλεγα πως μου λείπει κάτι ή θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για όσα έχω πετύχει και καταφέρει στη διάρκεια της καριέρας μου, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας μου στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις".

- Γιατί δεν έμεινες περισσότερο στο ΝΒΑ;

" Θα σου πω αρχικά ότι πήγα εκεί γιατί ήθελα να δοκιμάσω, να δω πως είναι τα πράγματα στο ΝΒΑ. Προτίμησα όμως να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, γιατί ήθελα να έχω σημαντικό ρόλο. Ήθελα να είμαι κάπου που θα είμαι σημαντικός και απαραίτητος, κάτι που μπορούσα να πετύχω στην Ευρώπη".

- Θα μπορούσες, αλήθεια, να φανταστείς τον εαυτό σου μακριά από την Βαρκελώνη; Σε μια άλλη ομάδα, ενδεχομένως;

" Δε νομίζω. Ξέρεις γιατί; Η Βαρκελώνη είναι το σπίτι μου, έτσι το νιώθω. Αυτή την ομάδα υποστηρίζω από παιδί, την αγαπώ και ήθελα πάντα να είμαι κομμάτι της".

Ναβάρο στο EuroLeague Greece: "Θα παίζω, όσο αντέχουν τα πόδια μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Τι είναι αυτό που σε κράτησε στην Μπαρτσελόνα όμως, τόσα χρόνια; Δεν είχες σκεφτεί να αποδεχθείς την πρόταση κάποιας άλλης ευρωπαϊκής ομάδας;

" Ήθελα να μείνω σπίτι μου. Τόσο απλό. Ήθελα να είμαι κοντά στη γυναίκα και τις δύο κόρες μου. Για μένα, η οικογένεια αποτελούσε πάντοτε προτεραιότητα, οπότε αυτός είναι ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο δεν θέλησα ή σκέφτηκα ποτέ να πάω κάπου αλλού".

- Ποιος είναι ο... χειρότερος αντίπαλος που θυμάσαι, αυτός που σε δυσκόλευε περισσότερο επειδή σε μάρκαρε αποτελεσματικά; Τι τον έκανε να ξεχωρίζει από τους άλλους;

" Θα ξεχώριζα τον Τζέι Αρ Χόλντεν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήταν πραγματικά ιδιοφυής, πιο γρήγορος από μένα και ένας πραγματικά καλός αμυντικός".

- Είσαι μέλος της ίσως πιο επιτυχημένης εθνικής ομάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αλήθεια, τι σας κρατά τόσο ενωμένους;

" Έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και προσωπικά, στις μεταξύ μας σχέσεις. Το "κλειδί" είναι ότι είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια, ότι νιώθουμε άνετα και οικεία κάθε φορά που μαζευόμαστε για την εθνική ομάδα. Οπότε όλα είναι πολύ πιο απλά, για όλους μας. Υπάρχει από τη μία το ταλέντο κι από την άλλη η καλή ατμόσφαιρα. Κι αυτό βοηθάει ώστε, πέρα από παρόντες κάθε καλοκαίρι, να είμαστε κι ανταγωνιστικοί, να έχουμε επιτυχίες".

Ναβάρο στο EuroLeague Greece: "Θα παίζω, όσο αντέχουν τα πόδια μου"

- Θα συνεχίσεις στην εθνική ομάδα του χρόνου ή έχεις αποφασίσει να αποσυρθείς;

" Μπορεί να συνεχίσω, μπορεί να αποσυρθώ. Δεν ξέρω ακόμα. Θα εξαρτηθεί από τους... τραυματισμούς, το μυαλό και τα υπόλοιπα παιδιά. Μπορεί να παίξει ρόλο το αν θα συνεχίσουν κι οι άλλοι, όπως ο Πάου (Γκασόλ). Δεν ξέρω και δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή".

- Αν είχες τη δυνατότητα να παίξεις ξανά ένα παιχνίδι που έχασες, ποιο θα ήταν αυτό;

" Ίσως ένα στα Final Four που δεν πήραμε το τρόπαιο με την Μπαρτσελόνα. Ίσως πάλι να ήθελα να ξαναπαίξω τον χαμένο τελικό του Eurobasket της Ισπανίας, απέναντι στη Ρωσία".

- Έχεις σκεφτεί να αποσυρθείς, έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι το μετά;

" Όχι ακόμα, να σου είμαι ειλικρινής. Όπως είπα νωρίτερα, το τι θα κάνω εξαρτάται από πολλά πράγματα. Κυρίως όμως από την υγεία μου και το να μην έχω τραυματισμούς. Δεν σκέφτομαι κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, αν θα κάνω κάτι μετά το τέλος της καριέρας μου ή τι θα είναι αυτό. Σίγουρα όμως θα ασχοληθώ με κάτι που αφορά το μπάσκετ, δεν μπορώ να φύγω από το άθλημα".

Ναβάρο στο EuroLeague Greece: "Θα παίζω, όσο αντέχουν τα πόδια μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Πως είναι οι πρώτες ημέρες με τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Θα διαφοροποιήσετε τον τρόπο παιχνιδιού σας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

" Είναι πολύ νωρίς για να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα πράγματα για τον κόουτς, αυτό που θα σου πω πάντως είναι ότι ξέρει καλά το αντικείμενο κι αυτό φαίνεται. Τώρα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας είναι προφανές πως θα γίνουν αλλαγές, θα είμαστε διαφορετικοί φέτος".

- Τελευταία ερώτηση: Διαμαντίδης ή Σπανούλης;

" Και τους δύο! Είναι πραγματικά καλοί παίκτες, έξυπνοι και γεμάτοι ταλέντο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ