EUROLEAGUE

Ναβάρο: "Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την φετινή Μπαρτσελόνα"

Ναβάρο: "Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την φετινή Μπαρτσελόνα"

Ο Κάρλος Ναβάρο τόνισε πως φέτος στην Μπαρτσελόνα βιώνει από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του, αλλά επεσήμανε πως όλοι στην ομάδα έχουν μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα της. "Θέλω να παίξω για ένα χρόνο ακόμη", σχολίασε.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο δήλωσε πως θέλει να παίξει μπάσκετ για μία ακόμη σεζόν, τόνισε πως βιώνει μία από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του και επεσήμανε πως όλοι στην ομάδα έχουν μερίδιο ευθύνης για την κακή αγωνιστική εικόνα των Καταλανών, οι οποίοι φέτος έμειναν εκτός playoffs. Ο Ισπανός γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στην Mundo Deportivo.

Για το τι συμβαίνει φέτος στην Μπαρτσελόνα: "Είναι πολλοί οι παράγοντες. Πιστεύω ότι δεν έχουμε βρει την ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θέλει ο προπονητής και αυτό που δίνουν οι παίκτες. Υπάρχει μεγάλη κουβέντα για τον προπονητή, αλλά δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε μόνο έναν, ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για ό,τι έχει συμβεί. Θα μπορούσαμε επίσης να θίξουμε το κομμάτι των τραυματισμών, γιατί δεν μας επέτρεψαν να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Επειδή όμως έχει συζητηθεί πολύ, δεν θέλω να το βάλω στην κουβέντα ως δικαιολογία".

Για τους τραυματισμούς: "Είναι αλήθεια πως είχαμε μεγάλα προβλήματα φέτος, δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι και ως εκ τούτου να βελτιωθούμε στον βαθμό που θέλαμε. Δεν μπορούμε όμως να κοιτάξουμε πίσω, έχουμε έναν τίτλο μπροστά μας και γι αυτόν θα παλέψουμε".

Για το αν είναι η χειρότερη ομάδα στην οποία βρέθηκε: "Το έχω ξαναπεί πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες χρονιές της καριέρας μου. Μιλάω γενικά για την ομάδα, για τα αποτελέσματά της. Προσωπικά έχω κάνει και χειρότερες χρονιές βάσει αριθμών. Αυτό που συνέβη φέτος στην EuroLeague με τις τόσες ήττες είναι κάτι που δεν έχω ξαναβιώσει ως παίκτης της Μπαρτσελόνα".

Για τη μάχη που θα δώσει η Μπαρτσελόνα για τη Liga Endesa : "Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στα playoffs, ήδη από τον α' γύρο. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε κι άλλο στην πορεία και θα είμαστε πιο συνεπείς".

Για το αν έχει ηρεμήσει εσωτερικά η ομάδα: "Όλοι βγαίνουμε στο γήπεδο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έγιναν κάποιες αλλαγές στην ομάδα. Όλα είναι πιο σταθερά πλέον και πηγαίνουν καλύτερα".

Για την κληρονομιά που θέλει να αφήσει πίσω του: "Θέλω να θυμούνται ότι έδωσα τα πάντα στο γήπεδο. Δεν θέλω να με κατακρίνουν για έλλειψη συνέπειας".

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Όλα είναι πιο ξεκάθαρα τώρα. Είχαμε πολλά προβλήματα στα εκτός έδρας παιχνίδια, τα παιχνίδια που πάνε στη δύναμη και την ένταση μας "κόστισαν" και γι αυτό προσπαθούμε να γίνουμε πιο σκληροί. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που λέει ο προπονητής μας".

Για το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δεν είναι κυρίαρχη πλέον στη Liga Endesa: "Τώρα είναι η σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει τίτλους. Έχει καταφέρει να μαζέψει ένα μεγάλο σύνολο παικτών, που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και είναι μαζί στις εθνικές ομάδες. Σε αυτούς προσέθεσε παίκτες από το εξωτερικό που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να ηγηθούν. Αυτό ίσχυε για εμάς πριν από μερικά χρόνια, κι αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε ως συνθήκη".

Για τον ίδιο και την γκρίνια που υπάρχει για την απόδοσή του κάποιες φορές: "Με ενοχλεί αυτό, γίνεται χρόνια τώρα. Έχουν ακουστεί πολλά πράγματα που είναι ψέματα σε βάρος μου. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι όμως για την αφοσίωσή μου στην ομάδα και όλα όσα έχω κάνει γι αυτήν".

Για το μέλλον του: "Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου, οπότε θα πρέπει να μιλήσουμε με την ομάδα γι αυτό. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο, σίγουρα. Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, όπως έχωκ άνει στο παρελθόν. Βλέπω ότι υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό μου, από τους αντιπάλους ιδιαίτερα από το πως με μαρκάρουν, δεν αλλάζει η φιλοσοφία τους απέναντί μου".

Για την εθνική ομάδα: "Πρώτα θα πρέπει να μιλήσω με την Μπαρτσελόνα και μετά να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις. Θα ήθελα να παίξω στο EuroBasket, αν είμαι υγιής. Θα είναι σίγουρα η τελευταία μου χρονιά στην εθνική ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ