EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Τους βοηθάμε και μας βοηθούν"

Μπαρτζώκας: "Τους βοηθάμε και μας βοηθούν"

Ικανοποιημένος από την μαχητικότητα της ομάδας του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε ότι απήλαυσε την εμπειρία, παραδεχόμενος ότι σ' αυτά τα παιχνίδια τόσο το ΝΒΑ, όσο και η Ευρώπη βγαίνει κερδισμένη.

Η εικόνα της ομάδας του άφησε πολύ ικανοποιημένο τον Γιώργο Μπαρτζώκα και αυτό φάνηκε από το μεγάλο χαμόγελο που είχε στη συνέντευξη Τύπου.

Αποστολή Βαρκελώνη: Στέφανος Τριαντάφυλλος

" Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μας να παίξουμε απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα, ειδικά σ' αυτή την περίοδο. Έχουμε πολλούς τραυματίες, σχεδόν λείπει όλη μας η περιφέρεια. Είμαστε χαρουμενοι που ήμασταν ανταγωνιστικοί και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Ελέγχαμε το ματς σε όλη του τη διάρκεια. Οι αντίπαλοι μας είναι πολύ επιθετικοί στη μπάλα και εμείς κάναμε αρκετά λάθη. Όταν κυκλοφορούσαμε καλά τη μπάλα και κάναμε περισσότερες από 3-4 πάσες είχαμε αποτέλεσμα. Υπήρχαν όμως και οι φορές που βιαζόμασταν και το πληρώναμε. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε με ένα ανοιχτό σουτ. Δεν μπήκε. Κανένα πρόβλημα. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς της Κυριακής" ήταν τα πρώτα του λόγια.

Αναφερόμενος στο κοινό της Βαρκελώνης υπογράμμισε ότι: " Είμαι ευγνώμων για τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο να μας υποστηρίξουν. Είχαν την ευκαιρία να δουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Περιμένουμε τη στήριξη τους όλη τη σεζόν".

Σε ερώτηση για την κατάσταση των τραυματιών είπε ότι: " Για μας ήταν σημαντικό ο Ναβάρο να μην παίξει παραπάνω από 15 λεπτά. Αυτό ήταν το πλάνο μας. Έπαιξε χωρίς πόνο, οπότε περιμένουμε να είναι ακόμη καλύτερα την Κυριακή. Ο Ράις θα κάνει προπόνηση με την ομάδα αύριο, οπότε ενδεχομένως να παίξει την Κυριακή. Γενικά όμως πηγαίνουμε μέρα-μέρα. Οι παίκτες κάνουν ατομική δουλειά, θεραπεία και εμείς μιλάμε με τους γιατρούς και βλέπουμε πως πάνε τα πράγματα".

Η Μπαρτσελόνα φάνηκε να έχει προβλήματα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ και ο προπονητής της ομάδας απάντησε σχετικά ότι: " Για μας ήταν περίεργο. Τρεις φορές για παράδειγμα κάναμε αμυντικά τρία δευτερόλεπτα. Δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε με τους καινούργιους κανονισμούς. Τους ξέραμε, όμως, από την αρχή. Είχαμε τα θέματα μας. Και αρκετά πράγματα να διαμαρτυρηθούμε. Ήταν σίγουρα μια εμπειρία για μας". Όπως για παραδειγμα στη φάση με την επαναφορά της μπάλας στον Kanter για την οποία συμπλήρωσε ότι: " Οι διαιτητές ξέρουν καλύτερα από μένα. Στην Ευρώπη αυτό είναι παράβαση. Στο ΝΒΑ προφανώς δεν είναι".

Για τον ίδιο ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε απέναντι σε ομάδα ΝΒΑ, εμπειρία που την απήλαυσε ιδιαίτερα όπως παραδέχτηκε: " Ήταν η πρώτη μου εμπειρία κόντρα σε ομάδα ΝΒΑ και την απήλαυσα. Το ίδιο και η ομάδα συνολικά. Ήμασταν ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος. Το ΝΒΑ είναι κάτι φανταστικό για όλους όσους ασχολούνται με το μπάσκετ. Θα γινόμαστε καλύτεροι όταν παίζουμε με ομάδες από το ΝΒΑ. Μας βοηθάει αυτό. Βοηθάει όμως πιστεύω κι αυτούς. Γιατί το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς. Έχουν ιδέες, έχουμε ιδέες και είναι καλή αυτή η συνδιαλλαγή".

Η τελευταία ερώτηση που του έγινε αφορούσε το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στη Μπασκόνια: " Περιμένουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί σήμερα χάσαμε. Να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να βάλουμε το κρίσιμο σουτ. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Λόγω των τραυματισμών είναι δύσκολο να βελτιωθούμε όπως θέλουμε. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, αλλά νομίζω ότι γινόμαστε καλύτεροι. Ειδικά στην άμυνα. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Για την Κυριακή περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου και τη βοήθεια του. Από μεριάς μας θέλουμε να δώσουμε την υπόσχεση ότι σε όλα τα ματς της χρονιάς θα παλεύουμε και θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ