EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Ίσως είναι καλύτερα που θα έχουμε έναν αγωνα την εβδομάδα"

Μπαρτζώκας: "Ίσως είναι καλύτερα που θα έχουμε έναν αγωνα την εβδομάδα"

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε ότι ίσως ο αποκλεισμός από την συνέχεια της EuroLeague να κάνει καλό στην χτυπημένη από τραυματισμούς Μπαρτσελόνα προκειμένου να ανακάμψει στο Πρωτάθλημα.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια σε μία άβολη - για αυτήν - θέση στην EuroLeague: Πρόωρα αποκλεισμένη από από τα playoffs και "αναγκασμένη" να δώσει έναν εκτός έδρας αγώνα-αγγαρεία κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην διοργάνωση.

" Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι σαν να είναι ένα κανονικό παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα με δυνατή έδρα. Είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμαστούμε πνευματικά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Γιώργος Μπαρτζώκας για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε, αποκαλύπτοντας στην συνέχεια ότι οι Καταλανοί θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Όλεσον, Φαβεράνι, Ντόελμαν, αλλά και τον Ρένφρο που απουσιάζει για προσωπικού λόγους (έγινε πατέρας).

Ο Έλληνας τεχνικός πάντως στην συνέχεια υποστήριξε ότι αν και ο αποκλεισμός από την συνέχεια της διοργάνωσης έχει "πληγώσει" την Μπαρτσελόνα, εντούτοις στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα ίσως να της κάνει καλό ότι πλέον δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα: " Συνήθως προτιμώ να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Αν θες να γίνεις σπουδαία ομάδα είναι καλύτερο αυτό, επειδή όλοι βελτιώνονται μέσα από αυτή την διαδικασία. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο ίσως να είναι καλύτερο για εμάς ότι από εδώ και πέρα θα δίνουμε μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα.

Θα μπορούμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να ξεπεράσουν οι παίκτες μας τους τραυματισμούς τους ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος. Η ζωή μας θα είναι πιο φυσιολογική από εδώ και πέρα, αν και θέλαμε να συνεχίσουμε στην EuroLeague. Δεν τα καταφέραμε, αλλά θεωρώ πλέον ότι έχοντας έναν αγώνα την εβδομάδα θα μπορούμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τους αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος".

Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα φρόντισε να τονίσει στο τέλος των δηλώσεών του ότι θεωρεί πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα παρά τη μέχρι στιγμής μέτρια πορεία της, ενθυμούμενος μάλιστα και τους Τελικούς Πρωταθλήματος του 2013, όταν - όντας εν ενεργεία Πρωταθλητής EuroLeague - με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε με sweep στους Τελικούς του Ελληνικού Πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό: " Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και πώς θα επηρεαστούν οι ομάδες από τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό κατακτήσαμε την EuroLeague και όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα χάσαμε στους Τελικούς με 3-0 από τον Παναθηναϊκό, επειδή είχε κίνητρο κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης και εμείς είχαμε "αδειάσει" ψυχολογικά. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2014 ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, όταν η Ρεάλ συνέτριψε στο Final Four την Μπαρτσελόνα, αλλά ακολούθως έχασε το Πρωτάθλημα από την Μπάρτσα.

Όλα έχουν σχέσει με το timing, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και την τύχη. Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστούν η Ρεάλ και η Μπασκόνια από τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Εμείς πρέπει απλώς να είμαστε έτοιμοι ως ομάδα για το φινάλε της σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ