EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Είναι περίπλοκη η κατάστασή μας"

Μπαρτζώκας: "Είναι περίπλοκη η κατάστασή μας"

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο στην καταλανική λίγκα, έχοντας πλέον μπροστά της την πρεμιέρα της Liga Endesa. Πολλά τα προβλήματα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η καταλανική λίγκα κατέληξε με άνεση στα χέρια της Μπαρτσελόνα (για όγδοη διαδοχική χρονιά), αλλά κάλλιστα ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα την αντάλλασσε με έναν ή δύο παίκτες, που βρίσκονται στα "πιτς" λόγω τραυματισμού. Οι "μπλαουγκράνα" είναι άδειοι στην περιφερειακή γραμμή , μετρώντας διαρκώς απώλειες -μετά το φινάλε του SuperCopa.

Μπροστά τους πλέον έχουν την πρεμιέρα της Liga Endesa (στις 2/10), όπου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που συνέτριψαν το βράδυ της Πέμπτης (29/9) στον τελικό της καταλανικής λίγκας, τη Μανρέσα. Οι Πέτερι Κόπονεν και Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχουν ήδη τεθεί νοκ άουτ, ενώ το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί επίσης με τους Ταϊρίς Ράις και Πάου Ρίμπας, που ταλαιπωρούνται από πρόβλημα σε γόνατο και δικέφαλο, αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα back to back παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα του με τη Μανρέσα, εξηγώντας πως " το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι τελείως διαφορετικό , πιο δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην τακτική από τον αντίπαλο προπονητή. Πρέπει να έχεις τον δέοντα σεβασμό κάθε φορά στον αντίπαλο".

Δεν παρέλειψε να πει πως " είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε το τρόπαιο. Είμαστε μαζί και προσπαθούμε όσο μπορούμε να βελτιώνουμε τις συνεργασίες μας", για να προσθέσει πως " παίξαμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια πριν από μερικές ημέρες, όπου είχαμε καλές και κακές στιγμές. Αυτό όμως είναι κάτι λογικό και αναμενόμενο. Το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή (2/10) για εμάς, με την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Μανρέσα. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε".

Όσο για την κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί στην εκκίνηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ανέφερε ότι " είχαμε κάποιες απώλειες και γενικά ήταν περίπλοκη όλη η κατάσταση για εμάς. Γι αυτό είναι σημαντικό να δείξουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας. Έχουμε ταλέντο, προφανώς, αλλά θα πρέπει να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές. Ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε μέρα, γιατί το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Έχουμε ακόμη τα "πάνω" και τα "κάτω" μας, ειδικά από τη στιγμή που μετράμε απουσίες. Πιστεύω πως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή τουλάχιστον δέκα ημέρες μέχρι να αξιολογήσουμε την κατάσταση".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ