EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα, ο "κρυπτονίτης" του Παναθηναϊκού

Μπαρτσελόνα, ο "κρυπτονίτης" του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Η Μπαρτσελόνα θέλει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό συνεχόμενων νικών σε βάρος του Παναθηναϊκού απόψε στο ΟΑΚΑ (4/12, 21:45), όπου νικά ανελλιπώς τα τελευταία τρία χρόνια. Το Euroleague Greece ανατρέχει στην ευνοϊκή -για τους "μπλουγκράνα"- προϊστορία.

Πως το είπε χθες (3/12) ο Σάσα Τζόρτζεβιτς; "Δεν γνώριζα για την αρνητική παράδοση. Είναι καλό και μάλιστα, αυτό είναι που θα πω στους παίκτες μου μετά την προπόνηση. Είναι καλό κίνητρο για μας και μία ακόμα λεπτομέρεια. Όταν μια τέτοια λεπτομέρεια πέφτει στο τραπέζι, σπάει. Ελπίζω να την σπάσουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα)". Δεν ξέρουμε αν όντως ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε άγνοια για το σερί της Μπαρτσελόνα σε βάρος της ομάδας του, ή αν οι παίκτες το συζητούν καθόλου, το θέμα πάντως είναι πως η Μπαρτσελόνα έχει... πάρει τον αέρα του "τριφυλλιού" την τελευταία τριετία.

Βλέπετε, έχουν περάσει 962 ημέρες από την τελευταία φορά που οι "πράσινοι" πανηγύρισαν σε βάρος της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Ήταν ο τρίτος αγώνας των προημιτελικών της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο ΟΑΚΑ με 65-63 και να παίρνει "κεφάλι" (2-1) στη μάχη της πρόκρισης στο Final Four του Λονδίνου. Έκτοτε όμως, το "τριφύλλι" γεύεται μόνο... πίκρα. Αρχικά, οι "μπλαουγκράνα" έκαναν την ανατροπή με δύο σερί νίκες, για να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για την αγγλική πρωτεύουσα, όπου πάντως δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης -ελέω της Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκεί κι έπειτα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόνο για τη regular season και το Top 16, με το σερί να μεγαλώνει κάθε χρόνο. Είτε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, είτε με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, είτε με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, είτε με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, η Μπαρτσελόνα είχε το know how απέναντι στο "τριφύλλι". Ή, αν προτιμάτε, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει πάντα τη... λύση όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, όπως άλλωστε καταδεικνύουν τα ποσοστά του σε βάρος των προπονητών των "πρασίνων" .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του σερί:

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 60-70

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 64-53

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 56-63

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 84-62

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 78-69

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-80

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 77-52

Θυμηθείτε πως ξεκίνησε το καταλανικό σερί σε βάρος του Παναθηναϊκού

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ