EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα, με οδηγό τον... Πασκουάλ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε εννέα σερί νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού -οι τέσσερις εκ των οποίων στο ΟΑΚΑ. Κάτι αντίστοιχο φιλοδοξεί να κάνει με το "τριφύλλι" πλέον, με αφετηρία την αποψινή αναμέτρηση (24/1, 20:45).

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός Superfoods βρίσκεται στο πιο κρίσιμο... εξαήμερο της χρονιάς (μέχρι το επόμενο, βεβαίως), ο Τσάβι Πασκουάλ περιμένει να μάθει αν θα έχει τον Κρις Σίνγκλετον στη διάθεσή του για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (24/1, 20:45). Είτε αγωνιστεί ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ είτε όχι πάντως, αυτό που ενδιαφέρει τους "πράσινους" είναι η νίκη.

Το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους "μπλαουγκράνα" θα τους διατηρήσει στο κόλπο για την τετράδα, αλλά ταυτόχρονα θα μεγαλώσει τη διαφορά από την ένατη θέση. Διπλή η ανάγκη για νίκη λοιπόν, απέναντι σε μια ομάδα που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπετε, η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που μέτρησε το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί σε βάρος του "τριφυλλιού", όσο είχε στον πάγκο της τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο νυν τεχνικός των "πρασίνων" ήταν αυτός που "έχτισε" τις εννέα (9) σερί επιτυχίες απέναντί τους, σε διάστημα περίπου 1.000 ημερών! Η καταμέτρηση ξεκίνησε στον τέταρτο προημιτελικό των playoffs το 2012-'13, όταν η ισπανική ομάδα άλωσε το ΟΑΚΑ, για να παραμείνει "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final Four του Λονδίνου, όπου εν τέλει βρέθηκε. Έκτοτε ακολούθησαν άλλοι οκτώ αγώνες, στους οποίους οι "μπλαουγκράνα" έβρισκαν -με τον έναν ή τον άλλον- τον τρόπο για να πάρουν τη νίκη.

Από εκείνο το βράδυ της 18ης Απριλίου 2013 έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό της 4ης Δεκεμβρίου 2015 για να ξαναδούμε "πράσινη" νίκη. Για τη regular season της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (93-86), σε ένα παιχνίδι που έλαμψαν οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (25π.) και Δημήτρης Διαμαντίδης (20π.).

Οι 962 ημέρες... ανομβρίας του "τριφυλλιού" λοιπόν αποτελούν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στην πορεία τους στην EuroLeague (από το 2001 κι έπειτα), αφού πάντοτε έβρισκαν τρόπο να κάνουν τη δουλειά, νωρίτερα. Έργο λοιπόν του Τσάβι Πασκουάλ η Μπαρτσελόνα που πέρασε τέσσερις σερί φορές από το ΟΑΚΑ, σε αυτό το διάστημα. Θυμάστε άλλη ομάδα που ένιωθε τόσο άνετα στο "κάστρο" του "τριφυλλιού"; Δύσκολα...

Δεν ήταν μόνο αυτό όμως ένα από τα κατορθώματα του 44χρονου τεχνικού όσο εργάστηκε στην ισπανική ομάδα. Βλέπετε, κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει επίσης σε βάρος της έτερης ελληνικής ομάδας της διοργάνωσης, του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν σε πέντε διαδοχικά ραντεβού από την Μπαρτσελόνα, από τις 11 Ιανουαρίου 2013 έως τις 17 Απριλίου 2015, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" (σ.σ.: την πρώτη τους στην έδρα της Μπαρτσελόνα). Ακολούθησαν δύο ακόμη "W", στο ΣΕΦ, κι από εκεί η πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης.

Το σερί του Τσάβι Πασκουάλ απέναντι στον Ολυμπιακό έφτασε τις 825 ημέρες, λίγο ακόμη δηλαδή και θα ξεπερνούσε αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ