EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Η πρώτη κρίση και οι αλλαγές του Αλόνσο

Μπαρτσελόνα: Η πρώτη κρίση και οι αλλαγές του Αλόνσο

Από τις πέντε σερί νίκες και τις δυο κατοστάρες, η Μπαρτσελόνα πήγε απότομα στις τέσσερις σερί ήττες. Κι αυτό, λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική της EuroLeague.

Η σεζόν 2017/18 ξεκίνησε με όνειρα για πορεία καλύτερη από την περσινή. Η Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα της παιχνίδια, όμως έκανε τέσσερις σερί ήττες σε μία εβδομάδα και περνάει την πρώτη κρίση της χρονιάς με τον Σίτι Αλόνσο να βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση που χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις και πολλή ψυχραιμία. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για τον πρώτο μήνα μιας μεγάλης σε διάρκεια σεζόν, στην οποία μπορούν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα:

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 87-82

Μπανταλόνα - Μπαρτσελόνα 72-74

Μπαρτσελόνα - Μπούργος 111-81

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 98-71

Μπαρτσελόνα - Ομπραντόιρο 102-58

Οι τέσσερις διαδοχικές ήττες των Καταλανών:

Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα 90-82

Εστουδιάντες - Μπαρτσελόνα 80-70

Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις Κάουνας 75-81

Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα 78-74

Η περσινή χρονιά δεν έχει ξεχαστεί στη Βαρκελώνη, ο κόσμος αποθέωσε τον Σίτο Αλόνσο και τους αθλητές του μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού και τις κατοστάρες απέναντι στις αδύναμες Μπούργος και Ομπραντόιρο, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο όμορφα για τους Καταλανούς. Η Ζάλγκιρις πέρασε από το "Παλάου Μπλαουγκράνα", ο Ερυθρός Αστέρας και η Αρμάνι Μιλάνο έριξαν από μια γροθιά στη Μπάρτσα, η Εστουδιάντες ξεγύμνωσε τις αδυναμίες της και η κατάσταση δείχνει δύσκολη πριν καν βγει ο πρώτος μήνας της περιόδου.

Στο Μιλάνο ο Αλόνσο προσπάθησε να αλλάξει το rotation και να δοκιμάσει κάποια άλλα πράγματα από εκείνα των πρώτων αγώνων. Ο Σεραφέν, για παράδειγμα, έπαιξε λιγότερο και ο Άντε Τόμιτς των πέντε λεπτών με τη Ζάλγκιρις έμεινε στο παρκέ για σχεδόν ένα ημίχρονο. Ο Ναβάρο πήρε 16 λεπτά, ο Βεζένκοφ το ίδιο, ο Ερτέλ δεν έχασε ούτε τον ρόλο του, ούτε τα λεπτά του, όμως ο Φιλ Πρέσι έκανε άλλη μία κακή εμφάνιση και πλέον έχει αρχίσει να δέχεται έντονη κριτική.

Την ίδια ώρα, ο Ταϊρίς Ράις που βρίσκεται εκτός ομάδας και συνεχίζει να προπονείται με τη δεύτερη κάνει ειρωνικά tweets και η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Άνταμ Χάνγκα δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του. Κόπονεν, Οριόλα, Ρίμπας παίζουν καλά, αλλά δεν εντυπωσιάζουν και κάτι δείχνει να κρατά αυτή την παρέα λίγο πίσω.

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε ένα αρκετά φιλικό πρόγραμμα με άσχημο τρόπο και τώρα, πληγωμένη όπως είναι, περιμένει τον Ολυμπιακό το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου. Ενδιάμεσα, την Κυριακή δηλαδή, θα υποδεχθεί τη Μούρθια με στόχο να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις. Τη νίκη εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει. Θα πρέπει όμως να παίξει και καλό μπάσκετ, να βελτιώσει την ψυχολογία της και να ξεκουραστεί μέχρι την Παρασκευή καθώς οι ερυθρόλευκοι είναι αγριεμένοι, είναι αήττητοι και επικίνδυνοι. Ενδεχόμενη νέα εντός έδρας ήττα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο περίεργη κατάσταση και δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση αν ο κόσμος βγάλει ξανά τα λευκά μαντήλια του.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ