EUROLEAGUE

Κυριάρχησε με Περπέρογλου η Μπάρτσα της Ρεάλ

Κυριάρχησε με Περπέρογλου η Μπάρτσα της Ρεάλ

Θριάμβευσε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο μεγάλο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος... Οι Καταλανοί επικράτησαν με 85-75 εν μέσω αποθέωσης στο Παλάου Μπλαουγκράνα

Στα... χαρτιά το φαβορί ήταν η πλήρης Ρεάλ, παρότι το ματς γινόταν στην Βαρκελώνη. Στην πράξη όμως η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα και πήρε θριαμβευτικά τη νίκη με 85-75. Εξαιρετικός για τους Καταλανούς ήταν ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος είχε 18 πόντους. Μεγάλη εμφάνιση και για τον Αντε Τόμιτς, με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, λοιπόν, πέτυχε τη δεύτερη φετινή της νίκη επί της Ρεάλ. Το είχε κάνει και στο Supercopa και το επανέλαβε παρά τα πολλά προβλήματα τραυμαισμών που έχουν προκύψει. Οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν τον Γιουλ και τον Φερνάντεθ, έπαιξαν πολύ καλά στην επίθεση και κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος. Δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο κι αυτό το οφείλουν στους πολύ καλούς Τόμιτς και Περπέρογλου. Από την άλλη, ουδείς διακρίθηκε, με τους Γιουλ και Ρούντι να πετυχαίνουν από 6 πόντους.

Η Μπάρτσα προηγήθηκε με 49-33 στο ημίχρονο και ουσιαστικά εκεί κρίθηκαν όλα. Στην επανάληψη η Ρεάλ προσπάθησε να ανακάμψει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 8 λίγο πριν από τη λήξη. Οι γηπεδούχοι όμως δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο και έφτασαν άνετα στη νίκη, εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς τους.

Mπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 16 (1), Βεζένκοφ 9 (1), Έρικσον 3 (1), Όλεσον 11 (2), Τόμιτς 19, Ντόρσεϊ 2, Πένο 2, Κόπονεν 5 (1), Περπέρογλου 18

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο):Ράντολφ 2, Φερνάντεθ 6 (2), Ματσιούλις 2, Αγιόν 6, Γιουλ 6 (2), Ντρέιπερ 13 (2), Νοτσιόνι 10 (2), Ντόντσιτς 2, Ρέγιες 5, Κάρολ 7 (1), Χάντερ 11, Τέιλορ 5 (1)

Το "ευχαριστώ" του Μπαρτζώκα

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Γιώργος Μπαρτζώκας, δε μπορούσε να κρύψει την χαρά του μετά το τέλος του αγώνα για τη νίκη της ομάδας του, ευχαριστώντας τους παίκτες του για τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που έδειξαν: " Είχαμε το προβάδισμα για 40 λεπτά και σε κάποιο διάστημα ήμασταν κοντά στους 20 πόντους. Αυτό είναι κάτι σημαντικό, ιδιαίτερα όταν σου λείπουν έξι παίκτες. Εκτιμώ την προσπάθεια των παικτών μου και θέλω να τους πω ένα "ευχαριστώ". Είμαι επίσης ευγνώμων στους οπαδούς μας, γιατί υποστήριξαν τους παίκτες μας με ένα τρομερό τρόπο", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Έλληνας κόουτς και συμπλήρωσε: " Είχαμε πει και στο ημίχρονο πως περιμέναμε να αντιδράσει η Ρεάλ. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να μην κάνουμε ανόητα λάθη. Κάναμε κάποια λάθη τελικά και μας χτύπησαν στο transition, αλλά πρέπει να πω πως κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ