EUROLEAGUE

Κόπονεν: "Μου άνοιξε τα μάτια ο τραυματισμός μου"

Κόπονεν: "Μου άνοιξε τα μάτια ο τραυματισμός μου"

Ο Πέτερι Κόπονεν μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης λόγω τροχαίου, εξηγώντας πόσο δύσκολες ήταν οι στιγμές που πέρασε.

Σαν μια κακή ανάμνηση θυμάται πλέον ο Πέτερι Κόπονεν το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το ταξί που τον μετέφερε πριν από δύο περίπου μήνες. Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ της Μπαρτσελόνα είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη και να μένει νοκ άουτ για περίπου ενάμιση μήνα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι όμως πίσω στη δράση, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Κι αφού έκανε αισθητή την παρουσία του στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε μέχρι στιγμής, μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για το διάστημα που πέρασε μέχρι να ξαναπατήσει το παρκέ.

Για τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ: " Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς. Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, έχουμε χάσει πολλούς παίκτες. Φυσικά σε κάθε περίπτωση, σε κάθε περίσταση, όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Έχουμε άλλωστε πολλά ταξίδια στη διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω πως στο Τελ Αβίβ δείξαμε που μπορούμε να φτάσουμε, τι μπορούμε να καταφέρουμε. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, που μας έδωσε τη νίκη. Η Μακάμπι είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες της EuroLeague, με παίκτες που έχουν πλούσιο επιθετικό ταλέντο".

Για την προσωπική του απόδοση (σ.σ.: είχε 14 πόντους): " Ήμουν ένα μήνα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, αλλά πλέον αισθάνομαι καλύτερα, κάθε μέρα που περνάει. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα και τον προπονητή μου να βρούμε τρόπο ώστε να παραμείνω σε μια σχετικά καλή φόρμα, γιατί υπήρχαν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, δεν είχαμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε τόσο καλά. Με τόσους τραυματισμούς να ταλαιπωρούν την ομάδα, τέθηκε το ζήτημα να βοηθήσω με κάποιον τρόπο σε μερικά παιχνίδια, ακόμη και για ένα ή δύο λεπτά. Μίλησα λοιπόν με τον κόουτς και του εξήγησα πως δεν ξέρω πόσα λεπτά μπορώ να βρεθώ στο παρκέ, αλλά ότι θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Έχω παίξει σε τέσσερις αγώνες, μετρώντας τέσσερις νίκες. Χρειαζόμαστε τους πάντες, να είναι όλοι υγιείς, αλλά προσωπικά για μένα μπορώ να πω ότι η κατάστασή μου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι ωραίο να επιστρέφεις στο παρκέ και να είσαι με τους συμπαίκτες σου. Προσπαθώ να επανέλθω σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση, μετά την ατυχία που είχα".

Για το πως αντιμετώπισε την περίοδο του τραυματισμού του: " Πάντα σκέφτεσαι ότι μπορεί να σου τύχει κάτι στο γήπεδο, αλλά άσχημα πράγματα συμβαίνουν κι εκτός αυτού. Ήταν τρελό: πέρασα τέσσερα χρόνια στη Μόσχα, όπου η κίνηση είναι "τρελή" και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, κι ύστερα ήρθα στη Βαρκελώνη, και συμβαίνει κάτι τέτοιο με το που ζω μερικές ημέρες στην πόλη. Είναι ένα παράδειγμα πως δεν μπορείς να πάρεις τίποτα ως δεδομένο. Εκτιμώ κάθε μέρα που ξεκίνησα να βλέπω διαφορετικά κάποια πράγματα, γιατί είμαστε τυχεροί που μπορούμε να παίζουμε μπάσκετ, να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε. Μου άνοιξε τα μάτια όλο αυτό, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός μου. Για περίπου ένα μήνα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, απλά ξάπλωνα και ήμουν στο κρεβάτι. Όταν σηκώθηκα, ζαλίστηκα και έπρεπε να κάνω υπομονή έως ότου περάσουν τα συμπτώματα. Στην αρχή, δεν ξέραμε πόσο θα πάρει όλο αυτό: ένα, δύο ή τρεις μήνες. Φυσικά ήταν τρομακτικό, επομένως έπρεπε να περιμένω και να πάω χαλαρά. Στο τέλος, όλα πήγαν καλά και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο παρκέ και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου".

Για την αγάπη που εισέπραξε το διάστημα της απουσίας του: " Το να λαμβάνω τόσα μηνύματα αγάπης και στήριξης ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κινητό μου ή να δω τηλεόραση, οπότε όλα ήταν πολύ βαρετά. Έπρεπε να είμαι ξαπλωμένος και να μην κάνω το παραμικρό. Μετά από αυτό, η μέλλουσα γυναίκα μου, Λίντα, μου διάβασε όλα αυτά τα μηνύματα και μου έδειξε τη στήριξη όλων προς το πρόσωπό μου. Η Μπαρτσελόνα έφτιαξε μπλουζάκια αφιερωμένα σε μένα, τα οποία φορούσαν οι παίκτες. Ο Ταϊρίς (Ράις) έβαλε την υπογραφή μου στα παπούτσια του. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα σημαίνουν πολλά για μένα. Ένιωσα υπέροχα".

Για τον στόχο της Μπαρτσελόνα, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο Final Four: " Γιατί όχι; Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε τίτλο που θα διεκδικήσουμε. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα για να παλέψουμε και να μην κοιτάμε πολύ μακριά. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεσαι αυτή τη στιγμή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμά σου στο φινάλε της σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, για να παίξουμε καλά. Υπάρχουν πολλές ομάδες που θέλουν επίσης να κατακτήσουν την EuroLeague. Είναι ένας στόχος για πολλούς συλλόγους αυτός. Θα είναι δύσκολο, αλλά δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να βελτιωθούμε ως ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ