EUROLEAGUE

Κόπονεν: "Ίνδαλμά μου ο Σπανούλης"

Κόπονεν: "Ίνδαλμά μου ο Σπανούλης"

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε με κάθε επισημότητα τον Πέτερι Κόπονεν, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι... θαυμάζει τον Βασίλη Σπανούλη. "Με εμπνέει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτερι Κόπονεν παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα με κάθε επισημότητα, παρουσιάζοντας το... ποδοσφαιρικό παρελθόν του, αλλά και τον θαυμασμό που τρέφει για τον Βασίλη Σπανούλη. Τα λόγια που χρησιμοποίησε άλλωστε για να περιγράψει τη σχέση του με τον αρχηγό του Ολυμπιακού προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση αφού τον χαρακτήρισε ως ίνδαλμά του, επισημαίνοντας ότι "είναι ένας παίκτης που μπορεί να με εμπνεύσει".

Παράλληλα, μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Στεφάν Πένο, τον 19χρονο πλεϊμέικερ που έχει στις τάξεις της η Μπαρτσελόνα και φιλοδοξεί να αποτελέσει τον επόμενο βασικό της "άσο".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πως άρχισε η επαφή του με το άθλημα: " Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στα τέσσερα και το μπάσκετ στα εφτά. Να είμαι ειλικρινής, το δεύτερο το άρχισα λόγω της μητέρας μου, επειδή έπαιζε κι εκείνη. Έπρεπε κάθε φορά να πηγαίνω μαζί της στην προπόνηση και βαριόμουν να την βλέπω. Πέρα από αυτό, ήμουν καλός στο ποδόσφαιρο, θεωρούμουν ένας από τους καλύτερους στο Ελσίνκι, αλλά στο τέλος πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Παρόλ' αυτά παραμένω μεγάλο οπαδός του ποδοσφαίρου, ελπίζω να έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Λιονέλ Μέσι και τον Νεϊμάρ. Πιστεύω πως θα με βλέπετε αρκετά συχνά στο Camp Nou".

Για τις πρώτες εντυπώσεις στην Μπαρτσελόνα: " Όλοι στην ομάδα είναι εξαιρετικοί, αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ, αλλά προπονούμαστε σκληρά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που πρέπει. Γενικά θεωρώ ότι κινούμαστε σε σωστά μονοπάτια. Έχουμε "χημεία", λειτουργούμε καλά κι αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση".

Για το τι του έκανε εντύπωση στην πρώτη προπόνηση: " Εντυπωσιάστηκα με τους νεαρούς παίκτες. Έχουμε πολύ ταλέντο και λαμπρό μέλλον. Τους βοηθάμε όσο μπορούμε, όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες. Στη θέση μου (πλεϊμέικερ) για παράδειγμα, έχουμε τον Στέφαν Πένο, έναν εξαιρετικό πιτσιρικά, που τα πηγαίνει περίφημα".

Για το πως θα περιέγραφε τον εαυτό του: " Νομίζω ότι είμαι ένας σύγχρονος κόμπο γκαρντ, ένας παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στο "1" όσο και στο "2". Είναι κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά πλέον, δηλαδή παίκτες να αγωνίζονται σε δύο θέσεις, έτσι όπως έχει εξελιχθεί το άθλημα. Στη Χίμκι για παράδειγμα έπαιζα και στις δύο, τώρα στην Μπαρτσελόνα ίσως είμαι περισσότερο στο "1", αν και δουλεύω για κάθε ενδεχόμενο".

Για το ποιον παίκτη θαυμάζει: " Θα έλεγα τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να με εμπνεύσει. Μπορεί να παίξει με την μπάλα στα χέρια, χωρίς αυτή. Να επιτεθεί κατά μέτωπο στο καλάθι, να σκοράρει για τρεις. Ελπίζω να μην δω στις εφημερίδες να γράφετε ότι θέλω να γίνω σαν τον Βασίλη Σπανούλη (γελάει), απλά δίνω μια ιδέα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ