EUROLEAGUE

Κλαβέρ: "Η Μπαρτσελόνα θα παίξει πολύ γρήγορο μπάσκετ"

Σε συνέντευξη του στην Mundo Deportivo, ο Βίκτορ Κλαβέρ τόνισε πως η Μπαρτσελόνα στη νέα σεζόν θα παίξει πολύ γρήγορο μπάσκετ, περισσότερο απ' όσο έχει συνηθίσει το κοινό να βλέπει την ομάδα του τα τελευταία χρόνια.

Ο Βίκτορ Κλαβέρ παραχώρησε συνέντευξη στην Mundo Deportivo , μιλώντας τόσο για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, όσο και για το στυλ μπάσκετ που θα παίξουν οι Καταλανοί στη νέα σεζόν, επισημαίνοντας πως οι "μπλαουγκράνα" θα παίξουν γρήγορο μπάσκετ.

Για την παρουσία του στην Βαλένθια, με τις "νυχτερίδες" να τον αφήνουν να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα: " Η Βαλένθια μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην ACB. Πέρασα ωραία χρόνια. Νιώθω τυχερός που μπόρεσα να ωριμάσω σε αυτή την ομάδα. Δεν σκεφτόμουν τότε να φύγω από τη Βαλένθια. Τώρα έχω περάσει αυτό το επίπεδο και οι προκλήσεις που έχω στην καριέρα μου είναι διαφορετικές"

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Γνωρίζω πολλούς στα αποδυτήρια. Έχω καλή σχέση μαζί τους. Γενικά, υπάρχουν καλές σχέσεις στην ομάδα και αυτό μας βοηθάει καθημερινά. Πρέπει να περάσουμε πολλές μέρες μαζί, οπότε είναι σημαντικό να έχουμε καλές σχέσεις".

Για το πως έγινε το "deal" με τους Καταλανούς: "Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μόλις τελείωσε η σεζόν με την Λοκομοτίβ Κουμπάν άρχισε να βλέπω τις επιλογές μου και να αναρωτιέμαι τι θα κάνω στο μέλλον. Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το καλοκαίρι με την απομάκρυνηση του Τσάβι Πασκουάλ και την συμφωνία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Όλα έγιναν με μια μικρή καθυστέρηση, η οποία με έκανε να περιμένω, όμως όχι πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να περιμένω περισσότερο και ήθελα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γρήγορα".

Για το πως κυλούν οι πρώτες μέρες του στην Βαρκελώνη: "Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά. Όμως, όταν παίζεις παιχνίδια καταλαβαίνεις τις διαφορές. Ειδικά όταν πηγαίνεις σε εχθρικές έδρες, γιατί όλοι θέλουν να παίξουν με αντίπαλο την "Μπάρτσα" και να την νικήσουν. Η κατάσταση πέρυσι στην Λοκομοτίβ δεν ήταν έτσι".

Για τον ποιο ρόλο θα έχει στο ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα: "Πάνω απ' όλα, θέλω να δώσω ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Στην άμυνα ο προπονητής θέλει να αλλάζουμε στα μαρκαρίσματα και όλοι να βοηθούν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Στην επίθεση του αρέσει ένα δυναμικό παιχνίδι, στο οποίο και οι πέντε παίκτες εμπλέκονται. Νομίζω πως ταιριάζω εδώ. Ταίριαξα σε αυτό το παιχνίδι της Λοκομοτίβ πέρυσι".

Για το πως αντιμετωπίζει το γεγονός πως χρησιμοποιείται τόσο στο "3", όσο και στο "4": "Δεν με προβληματίζει, το έχω συνηθίσει. Είναι πολύ εύκολο να θυμάμαι τα συστήματα. Το έκανα και πέρυσι, μερικές φορές έπαιξα στο "3" και άλλες στο "4".

Για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα: "Θα αλλάξουμε πράγματα συγκριτικά με το παιχνίδι μας στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, όμως ο κορμός είναι παρόμοιος. Θα παίζουμε πιο γρήγορα απ' ότι έχει συνηθίσει το κλαμπ τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να παίζουμε δυναμικά, να κυκλοφορούμε τη μπάλα γρήγορα και όλοι να μπορούν να επιτεθούν σε διαφορετικές καταστάσεις. Ο Μπαρτζώκας θέλει ένα επιθετικό παιχνίδι, του αρέσει να δουλεύει τις πάσες μας. Αυτά είναι στοιχειά που με αυτό το υλικό θα κάνουν το παιχνίδι μας πιο ελκυστικό για τους θεατές".

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα του είναι στα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague: "Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Νομίζω πως η ομάδα είναι στην ίδια θέση, γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να δέσουν όλα τα κομμάτια μεταξύ τους και να μπούμε όλοι στην ίδια γραμμή".

Για τον μεγάλο αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ Μαδρίτης: "Είναι ενισχυμένη. Ο Σέρχιο Ροντρίγκες ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης γι' αυτούς, όμως και πάλι έχουν έναν κορμό παικτών που έχει παίξει πολλά χρόνια μαζί. Έχουν αυτό το πλεονέκτημα".

Για το αν συζητά και με τους συμπαίκτες του τους στόχους της ομάδας: "Όχι, όχι ακόμα, όμως η Μπαρτσελόνα πάντα θέλει το καλύτερο δυνατόν. Είναι σημαντικό να κάνουμε μια καλή αρχή με το Supercopa, να χτίσουμε αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια να κάνουμε μια καλή σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ