EUROLEAGUE

Η ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής

Η ομάδα της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής και ο σύλλογος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο τμήμα μπάσκετ, το οποίο έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε Ισπανία και Ευρώπη.

Στις 24 Αυγούστου του 1926 ιδρύθηκε το τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα και η ομάδα συμπλήρωσε 90 χρόνια ένδοξης πορείας. Ο σύλλογος ευχήθηκε χρόνια πολλά, με το κλαμπ να έχει μπει σε νέα εποχή, έχοντας στην τεχνική της ηγεσία Έλληνα προπονητή, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα Τσάβι Πασκουάλ (2008-2016).

Έδρα της ομάδας από το 1971 το Παλαού Μπλαουγκράνα και την φανέλα της Μπαρτσελόνα έχουν φορέσει σπουδαίοι μπασκετμπολίστες, τόσο από την Ισπανία (με σύγχρονους τους αδερφούς Γκαόλ, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Ρίκι Ρούμπιο), όσο και από το εξωτερικό (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Γκρεγόρ Φούτσκα και πολλοί άλλοι).

Οι Καταλανοί έχουν αποσύρει τέσσερις φανέλες τους, εκείνες των Αντρές Χιμένεθ (4), Νάτσο Σολοθάμπαλ (7), Ρομπέρτο Ντουένιας (12) και Σαν Επιφάνιο (15). Από ελληνικής πλευράς, στην Μπαρτσελόνα έχουν αγωνιστεί εφτά συμπατριώτες μας παίκτες: Νίκος Οικονόμου, Μιχάλης Κακιούζης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Μπουρούσης και φυσικά ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος και συνεχίζει.

Οι τίτλοι της Μπαρτσελόνα:

18 Πρωταθλήματα Ισπανίας

23 Κύπελλα Ισπανίας

2 Πρωταθλήματα Ευρώπης

2 Σαπόρτα

2 Κόρατς

5 Σούπερ Καπ Ισπανίας

1 Ιντερκοντινένταλ

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ