EUROLEAGUE

Ερτέλ, ο Mr. Assist της EuroLeague

Ερτέλ, ο Mr. Assist της EuroLeague

Η Μπαρτσελόνα έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό τα playoffs της EuroLeague, ο Τομά Ερτέλ έχει όμως έναν καλό (προσωπικό) λόγο για να παίζει στα "κόκκινα" μέχρι το τέλος της regular season.

Η πρώτη χρονιά του Τομά Ερτέλ στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν όπως την περίμενε, σε ομαδικό επίπεδο. Οι "μπλαουγκράνα" απέτυχαν παταγωδώς στην EuroLeague, έμειναν για δεύτερη σερί σεζόν εκτός από τα playoffs, άλλαξαν προπονητή (Σβέτισλαβ Πέσιτς αντί Σίτο Αλόνσο). Από το κακό στο χειρότερο κοινώς, με την κατάκτηση του Copa del Rey να "χρυσώνει το χάπι" σε προπονητή και παίκτες.

Η ουσία βέβαια φορά στην παρουσία της ισπανικής ομάδας στην EuroLeague, εκεί όπου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Κι έτσι, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό (15/3, 21:00) που υπό... φυσιολογικές συνθήκες θα είχε βαθμολογικό κίνητρο, εξελίσσεται σε τυπική διαδικασία για την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αγωνιστεί περισσότερο για το γόητρό της, προκειμένου να μην ολοκληρώσει τη regular season ούσα στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Ο Κέβιν Σεραφέν προδόθηκε από τα προβλήματα τραυματισμών, ο Άνταμ Χάνγκα δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός όσο στην Μπασκόνια (για να ακολουθήσει κι ένας σοβαρός τραυματισμός), ο Φιλ Πρέσεϊ έγινε στόχος της αρνητικής κριτικής από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν. Ο μοναδικός ενδεχομένως που δεν είδε το όνομά του να βρίσκεται σε κείμενα δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης ήταν ο Τομά Ερτέλ, ο οποίος σε περισσότερες από μια περιπτώσεις έδειξε έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η ομάδα του να ξεφύγει από τη γενικότερη μετριότητα.

Οι μέσοι όροι του σε πόντους (11) και ασίστ (6.4) παραμένουν κοντά σε αυτούς που είχε στο σύνολο της καριέρας του στη διοργάνωση. Κι είναι αυτοί που μπορούν να τον φέρουν σε ένα κλειστό κλαμπ, αυτό των 1.000 ασίστ στην ιστορία της EuroLeague.

Ερτέλ, ο Mr. Assist της EuroLeague
FCB BASKET

Αυτό βέβαια είναι το... δέντρο σε ό,τι αφορά στον Τομά Ερτέλ. Το δάσος, βλέπετε, έχει να κάνει με την ένταξή του στο κλαμπ των 1.000 ασίστ, κάτι που μπορεί να πετύχει μέχρι το φινάλε της regular season. Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της παρουσίας της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση, καλείται να δώσει 26 ασίστ για να πετύχει τον μεγάλο στόχο και να... κάνει παρέα σε Δημήτρη Διαμαντίδη (1.255), Βασίλη Σπανούλη (1.232) και Μίλος Τεόντοσιτς (1.126).

Βάσει της ικανότητας που έχει στη δημιουργία, αλλά και του γεγονότος πως μεταξύ των τεσσάρων είναι αυτός με τον μεγαλύτερο μέσο όρο (5.7), είναι κάτι παραπάνω από πιθανό στο φινάλε της καριέρας του να αποτελεί το Νο1 στην ιστορία της EuroLeague.

Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει... δρόμος, αφού απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί έτοιμος για αποστρατεία.

Εξάλλου, μιλάμε για τον παίκτη με τον μεγαλύτερο μέσο όρο στις ασίστ (7.9 το 2015-'16) στην ιστορία της EuroLeague, μια επίδοση που απειλείται φέτος από τον Νικ Καλάθη . Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods έχει μέχρι στιγμής 8.1 τελικές πάσες ανά αγώνα.

Η πορεία του στην EuroLeague:

Ερτέλ, ο Mr. Assist της EuroLeague
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ