EUROLEAGUE

Επίσημο: Τέλος ο Αλόνσο από την Μπαρτσελόνα!

Επίσημο: Τέλος ο Αλόνσο από την Μπαρτσελόνα!
FACEBOOK/FC BARCELONA BASKET

Πρόωρο τέλος στη συνεργασία της με τον Σίτο Αλόνσο έβαλε η Μπαρτσελόνα, η οποία ανακοίνωσε το "διαζύγιο" με τον 42χρονο τεχνικό.

Αυτό που είχε διαρρεύσει από το πρωί της Δευτέρας (5/2) ως πιθανότερη εξέλιξη , πήρε επίσημη μορφή: η Μπαρτσελόνα απέλυσε τον Σίτο Αλόνσο! Οι "μπλαουγκράνα" ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον 42χρονο τεχνικό, την επομένη της συντριβής από την Μπασκόνια για τη Liga Endesa .

Με εξαίρεση τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και μια έκλαμψη τον Ιανουάριο, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της χρονιάς να παρουσιαστεί αντάξια των προσδοκιών. Ούσα αρκετά μακριά από την οκτάδα της EuroLeague, πέντε νίκες πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Liga Endesa και γνωρίζοντας τη μία ήττα μετά την άλλη, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να αποδεσμεύσει άμεσα τον Σίτο Αλόνσο, ο οποίος διαδέχθηκε το καλοκαίρι τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στο σύντομο διάστημα που κάθισε στον καταλανικό πάγκο, ο 42χρονος τεχνικός είχε αρνητικό πρόσημο σε νίκες - ήττες σε EuroLeague και Liga Endesa, μετρώντας 19 νίκες και 21 ήττες.

Για την ιστορία, ο τελευταίος προπονητής που απολύθηκε στα μισά της σεζόν από την Μπαρτσελόνα ήταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου πριν από δέκα χρόνια (στις 14 Φεβρουαρίου 2008), για να τον διαδεχθεί ο Τσάβι Πασκουάλ.

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα των "μπλαουγκράνα", επικρατέστερος αντικαταστάτης του Σίτο Αλόνσο φαντάζει ο προπονητής της β' ομάδας του συλλόγου, Άλφρεντ Γιούλμπε. Για αρχή ως υπηρεσιακός και... βλέπουμε.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ