EUROLEAGUE

Επίσημο: Στη Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας!

Επίσημο: Στη Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν... πρόλαβε την Μπαρτσελόνα και ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποχωρεί από τη "Λόκο" για να κοουτσάρει τους "μπλαουγκράνα". Ακολούθησε η ανακοίνωση των Καταλανών (PHOTO)!

Στην πρώτη συνέντευξή του από τη στιγμή που ανέλαβε την Λοκομοτίβ , ο Γιώργος Μπαρζώκας υπενθύμισε στους Ρώσους ότι η ελληνική σχολή προπονητών είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Έπειτα από λίγους μήνες, δικαιώθηκε οδηγώντας τη "Λόκο" στο Final Four της Euroleague και αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία ενός εκ των μεγαλύτερων οργανισμών στον κόσμο! Της Μπαρτσελόνα.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πρώτοι τη συμφωνία της Μπαρτσελόνα με τον Έλληνα προπονητή ενώ ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση από πλευράς Καταλανών για συμβόλαιο τριών ετών (2+1). Ο Μπαρτζώκας ολοκλήρωσε μια χρονιά υπερβάσεων με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και ανέλαβε τους "μπλαουγκράνα" ως αντικαταστάτης του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος αποχώρησε έπειτα από 9 χρόνια στο Palau Blaugrana!

Έτσι ο κορυφαίος τεχνικός της Ευρώπης το 2013 και ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την Ευρωλίγκα έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος που θα κοουτσάρει στην Ισπανία μετά τον Φώτη Κατσικάρη.

Για το θέμα τοποθετήθηκε κι ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Αντρέι Βεντίσεφ, δηλώνοντας πως " με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πετύχαμε την πρώτη μας συμμετοχή σε Final Four, αλλά πιστεύω πως δεν θα είναι η τελευταία. Στον αθλητισμό οι νίκες δεν είναι προσωπική υπόθεση παικτών ή προπονητή, γι’ αυτό και καταφέραμε να τερματίσουμε στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πριν ένα μήνα συμφωνήσαμε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μείνει στην Κράσνονταρ, αλλά όταν η Μπαρτσελόνα τού έκανε την πρόταση, είπε πως το να δουλέψει στην ομάδα αυτή είναι όνειρο ζωής. Ίσως το Κράσνονταρ να μην είναι Βαρκελώνη, αλλά η Λόκο δεν είναι υποδεέστερη σαν ομάδα από την Μπαρτσελόνα. Ελπίζουμε σε ένα χρόνο να το αποδείξουμε και πάλι, όταν συναντηθούμε με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ