EUROLEAGUE

Επίσημα Παππάς και Μπεροκάλ στο πλευρό του Μπαρτζώκα

Επίσημα Παππάς και Μπεροκάλ στο πλευρό του Μπαρτζώκα

Ο νέος τζένεραλ μάνατζερ της Μπαρτσελόνα, Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε επιβεβαίωσε ότι ο Χρήστος Παππάς και ο Καταλανός Τζόσεπ Μαρία Μπεροκάλ θα πλαισιώσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τεχνικό τιμ των "μπλαουγκράνα".

Ο Χρήστος Παππάς είναι μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Ολύμπια Λάρισα, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ενώ θα συνεργαστεί με τον 51χρονο προπονητή και στην Μπαρτσελόνα, όπως επιβεβαίωσε ο Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης του άλλοτε κόουτς των "ερυθρόλευκων" .

Ο Παππάς είχε συμβόλαιο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ωστόσο αποδεσμεύτηκε και ακολούθησε τον Μπαρτζώκα στη Βαρκελώνη.

Σε ό,τι αφορά τον Μπεροκάλ, ο Καταλανός κόουτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Χουβεντούτ Μπανταλόνα πριν ''μετακομίσει'' στην Μπαρτσελόνα το 1997, όπου παρέμεινε ως το 2010. Τα πρώτα πέντε χρόνια εργάστηκε στα μικρά τμήματα των ''μπλαουγκράνα'' κι εν συνεχεία προβιβάστηκε στο σταφ της πρώτης ομάδας, ως ασίσταντ κόουτς.

Με τους Καταλανούς κατέκτησε δυο φορές την Euroleague (2003, 2010), τρία πρωταθλήματα, ισάριθμα Copa del Rey, δύο SuperCopa και ισάριθμες Καταλανικές Λίγκες. Ως βοηθός προπονητής της Μπαρτσελόνα, εργάστηκε στο πλευρό των Σβέτισλαβ Πέσιτς, Ντούσκο Ιβάνοβιτς και Τσάβι Πασκουάλ και πλέον θα πλαισιώσει τον Μπαρτζώκα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ