EUROLEAGUE

Δήλωσε τον Κούρουκς στην EuroLeague η Μπαρτσελόνα

Δήλωσε τον Κούρουκς στην EuroLeague η Μπαρτσελόνα

Οι τραυματισμοί των Στράτου Περπέρογλου και Τζάσιν Ντόλμαν υποχρέωσαν την Μπαρτσελόνα να προωθήσει από την 2η ομάδα τον 19χρονο Λετονό Ρόντιονς Κούρουκς.

Οι τραυματισμοί δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τη Μπαρτσελόνα, που συνεχίζει να θυμίζει... Νοσοκομείο, αφού πλέον εκτός δράσης τέθηκαν ενόψει του σημερινού (23/2) εκτός έδρας αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο (21:45, Live Blog από το EuroLeague Greece) οι Στράτος Περπέρογλου και Τζάστιν Ντόλμαν. Αποτέλεσμα; Να χρειαστεί οι Καταλανοί να προωθήσουν από την 2η ομάδα τους τον 19χρονο Λετονό Ρόντιονς Κούρουκς προκειμένου να συμπληρώσουν αποστολή!

Ο Κούρουκς βέβαια δεν είναι απλώς ένα μέλος της 2ης ομάδας. Τυχαίνει να είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην ηλικία του στην Ευρώπη, με τους σκάουτερ του ΝΒΑ να έχουν ήδη σημειώσει το όνομά του, ο οποίος το καλοκαίρι πήρε μέρος σε φιλικά με την 1η ομάδα των μπλαουγκράνα, μέχρι ένας τραυματισμός στο γόνατο να τον θέσει εκτός δράσης για 2 μήνες, με αποτέλεσμα να σταλθεί πίσω στην 2η ομάδα (που αγωνίζεται στην Α2) προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Εκεί έχει φέτος 9.8 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο σε 19.5 λεπτά συμμετοχής.

Σύμφωνα πάντως με τα Ισπανικά Μέσα ο Κούρουκς προπονείται εδώ και περίπου 2 εβδομάδες με την πρώτη ομάδα, οπότε γενικώς ξέρει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Το αν βέβαια θα πάρει τελικά και χρόνο συμμετοχής είναι κάτι που θα φανεί στο (άμεσο) μέλλον.

Η κίνηση της Μπαρτσελόνα να "ανεβάσει" παίκτη από την 2η ομάδα βέβαια δεν είναι καινούρια, αφού και πριν το Copa Del Ray είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Αλέιξ Φοντ, λόγω του τραυματισμού του Χουάν Κάρλος Ναβάρο , με τον νεαρό γκαρντ πάντως να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ