EUROLEAGUE

"Ασπίδα" από Μπαρτζώκα σε Ράις

"Ασπίδα" από Μπαρτζώκα σε Ράις

Η γκρίνια για τον Ταϊρίς Ράις έχει μεγαλώσει τον τελευταίο καιρό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίχνει άμεσα τους τόνους, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος για όσα προσφέρει στην Μπαρτσελόνα ο 30χρονος πλεϊμέικερ.

Ο τελευταίος μήνας δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός γι ατον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος είδε τους αριθμούς του στη Liga Endesa να πέφτουν σημαντικά. Η κούραση, η καταπόνηση και οι διαρκώς αυξανόμενες ευθύνες (ελέω των τραυματισμών που πλήττουν την Μπαρτσελόνα) επηρέασαν σημαντικά την απόδοση του βραχύσωμου πλεϊμέικερ, τον οποίο έσπευσε να υπερασπιστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

" Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, ο Ταϊρίς έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια απ όλους φέτος. Ήταν "εκεί" όταν δεν είχαμε άλλον παίκτη στο "1", ήταν "εκεί" όταν μας έλειπαν πέντε παίκτες από τραυματισμούς. Όλο το βάρος έπεσε στις δικές του πλάτες, χωρίς να χάσει κάποιον αγώνα. Με το νέο σύστημα της EuroLeague, κανένας παίκτης δεν μπορεί να είναι εξίσου αποδοτικός σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που ακούγονται πολλά για το μέλλον του 30χρονου πλεϊμέικερ, ο οποίος έχει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "μπλαουγκράνα", αλλά γίνεται στόχος της γκρίνιας των οπαδών της ισπανικής ομάδας.

"Ασπίδα" από Μπαρτζώκα σε Ράις

Γι αυτό πριν από μια εβδομάδα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν σκέφτεται να αποχωρήσει, για κάποια άλλη ομάδα, με λιγότερη πίεση και ευθύνες.

Σε όλα αυτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρόσθεσε πως " σε ό,τι αφορά τα social media, προσπαθώ να απέχω γιατί μπορούν να σε τρελάνουν όλα αυτά. Γιατί όταν κάποιος λέει ή γράφει κάτι, πρέπει να το υπερ-αναλύουμε; Αυτό που ξέρω είναι ότι εξήγησε πως θέλει να μείνει για πολύ καιρό ακόμη στην Μπαρτσελόνα. Θέλει να τελειώσει εδώ την καριέρα του. Φυσικά κάποιος μπορεί να "μεταφράσει" το σχόλιό του με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την οπτική του γωνία. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο Ταϊρίς εκτιμάει πραγματικά την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω τι ανάλυση μπορεί να κάνει ο καθένας για αυτό το ζήτημα".

Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού στάθηκε σε κάτι ακόμη. Μια κουβέντα που είχε με τον παίκτη πριν από μερικές ημέρες με σκοπό να φτιάξει την ψυχολογία του: " Μιλήσαμε και του ζήτησα να έχει το μυαλό του στα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, να δημιουργεί και να μην σκέφτεται κάτι άλλο. Έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει γιατί εγώ του το έχω ζητήσει. Προσπαθεί να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο, κι η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα είναι πραγματικά εξαιρετική. Δεν με απασχολούν οι αριθμοί, γιατί ποτέ δεν τους κοιτάω. Δεν κάθομαι να αξιολογήσω τους παίκτες μου βάσει της στατιστικής, το κάνω ανάλογα με την προσπάθεια που κάνουν και τι προσφέρουν συνολικά για το καλό της ομάδας".

Το παράδοξο βέβαια είναι πως όλη αυτή η κουβέντα έχει ξεκινήσει στην Ισπανία για έναν παίκτη που έχει 14.1 πόντους και 5.4 ασίστ ανά αγώνα. Κοινώς, είναι λίγο παράδοξο να στοχοποιείται τόσο έντονα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, ειδικά αν αναλογιστούμε το βάρος που έχει επωμιστεί λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών βασικών παικτών της ομάδας του.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ