EUROLEAGUE

Απογοητευμένος ο Κούρουκς από την Μπαρτσελόνα

Απογοητευμένος ο Κούρουκς από την Μπαρτσελόνα

Ο Ρόντιονς Κούρουκς δήλωσε ότι στην Μπαρτσελόνα του είχαν υποσχεθεί πέρυσι ότι φέτος θα έχει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, αλλά δεν τήρησαν αυτή τους την δέσμευση, με αποτέλεσμα να νιώθει απογοητευμένος από αυτό το γεγονός.

O Ρόντιονς Κούρουκς (19 χρονών, 2.06 μέτρα) θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Στο περασμένο ντραφτ μάλιστα θεωρείτο δεδομένο ότι θα επιλεγόταν στον 1ο γύρο, ωστόσο τελευταία στιγμή απέσυρε την συμμετοχή του. Ο λόγος; Η υπόσχεση της Μπαρτσελόνα ότι θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής φέτος και άρα θα μπορούσε να επιλεγεί ψηλότερα στο ντραφτ του 2018. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει συμβεί και ο νεαρός φόργουροντ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του.

Μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας του με αφορμή την κλήση του στην εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα δήλωσε χαρακτηριστικά: " Είμαι λίγο απογοητευμένος επειδή πέρυσι η Μπαρτσελόνα μου είχε υποσχεθεί ότι θα παίζω 10-15 λεπτά στο πρωτάθλημα. Ήθελα να παίζω περισσότερο. Υπάρχει όμως κανονισμός στην Ισπανία που αναφέρει ότι πρέπει να έχεις στην 12αδα 4 Ισπανούς και υπάρχουν ήδη οι Ρίμπας, Ναβάρο, Κλαωέρ και Οριόλα. Από τον Δεκέμβριο όμως θα θεωρούμαι γηγενής παίκτης (σ.σ Αν ένας ξένος παίκτης βρεθεί στην Ισπανία πριν κλείσει τα 16 του και μείνει 3 χρόνια τότε θεωρείται γηγενής) , θα είμαι ο 5ος στην σειρά και ο Ναβάρο ή κάποιος άλλος θα μπορεί να ξεκουραστεί".

Ο Κούρουκς συμπλήρωσε μάλιστα πως " δεν έχω πολύ χρόνο συμμετοχής. Παίζω με την δεύτερη ομάδα και κάνω προπονήσεις με την πρώτη. Βελτιώνομαι καθημερινά επειδή όταν προπονείσαι με την πρώτη ομάδα παίρνεις πολλά από το να προπονήσε με την δεύτερη ομάδα. Ίσως στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν θα λογίζομαι ως γηγενής παίκτης, να παίζω περισσότερο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ