EUROLEAGUE

Απέφυγε τις κακοτοπιές η Μπαρτσελόνα

Απέφυγε τις κακοτοπιές η Μπαρτσελόνα

Η Μούρθια ήταν ένα επικίνδυνο εμπόδιο για την Μπαρτσελόνα, η οποία όμως το ξεπέρασε με επιβλητικό τρόπο. Παρά έναν "κατοστάρα" από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, λίγες ημέρες πριν έρθει στο ΣΕΦ.

Την Πέμπτη (10/11) πανηγύρισε τη νίκη επί της Ζάλγκιρις, το Σάββατο (12/11) κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μούρθια. Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, με το αποτέλεσμα να είναι -πάλι- θετικό. Πιο εύκολα αυτή τη φορά, αφού η ομάδα του Όσκαρ Κιντάνα δεν άντεξε στην επιθετική έξαρση των "μπλαουγκράνα", εξ ου το +16 (99-83) με το οποίο επιβλήθηκαν εκτός έδρας.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο έως ότου επιβάλλουν απόλυτα τα "θέλω" τους στο παρκέ, ξεφεύγοντας σταδιακά στο σκορ. Με τους Ταϊρίς Ράις (23π.) και Πέτερι Κόπονεν (23π. με 4/4 δίπ., 3/3 τρίπ. και 6/6 βολ.) να ηγούνται της προσπάθειας από την περιφέρεια άλλωστε, ήταν αδύνατο για τη Μούρθια να ακολουθήσει στο ίδιο μοτίβο μέχρι το φινάλε. Ο Φακούντο Καμπάσο (24π., 6ριμπ., 3ασ.) έκανε ό,τι μπορούσε, είχε στο πλευρό του τον Μαρτίνας Πότσιους (14π.) αλλά δεν άντεξε στον υψηλό ανταγωνισμό.

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Τζόναθαν Χολμς στη Liga Endesa (μετά από αυτό στην EuroLeague), ο οποίος στα 16'32'' που βρέθηκε στο παρκέ είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από μέρους του, ο Στράτος Περπέρογλου προσέφερε 4 πόντους (με 2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος στα 19'17'' που αγωνίστηκε, με τον Άντε Τόμιτς (16π., 6ριμπ.) να αποτελεί την "κολώνα" της Μπαρτσελόνα κοντά στο καλάθι.

Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου (12/11), η Γκραν Κανάρια άλωσε την έδρα της Ομπραντόιρο (90-87), έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Εουλίς Μπάεθ (17π., 9ριμπ.), Κάιλ Κούριτς (14π.) και Σάσου Σάλιν (13π.).

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ