EUROLEAGUE

Σάριτς: "Πρέπει κάτι να αλλάξει στην εθνική ομάδα"

Ο Ντάριο Σάριτς μίλησε στο Euroleague Greece για όσα θέλει να πετύχει τη νέα χρονιά η Αναντολού Εφές, το δωρεάν μάθημα από την ΑΕΚ αλλά και τη νέα αποτυχία της Κροατίας στο Eurobasket.

Η δεύτερη χρονιά του στην Αναντολού Εφές θέλει να τον βρει πολύ διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη. Κυρίως από θέμα επιτυχιών αφού -η αλήθεια είναι ότι- πέρσι η τουρκική ομάδα απέτυχε παταγωδώς. Τόσο εντός όσο κι εκτός των συνόρων. Φέτος είναι μια διαφορετική ιστορία όμως, με τον Ντάριο Σάριτς να κοιτάζει ψηλότερα. Αρκεί βέβαια η Αναντολού Εφές να μην επαναλάβει εμφάνιση σαν κι αυτή που (δεν) έκανε απέναντι στην ΑΕΚ.

" Είμαστε μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά δεν δείξαμε καλή εικόνα. Είμαστε ταλαντούχα ομάδα, αλλά δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Στην πορεία θα είμαστε καλύτεροι, θα βελτιωνόμαστε. Δεν ξεχάσαμε το μπάσκετ, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε", ήταν οι πρώτες του κουβέντες στο Euroleague Greece σχετικά με το φιλικό απέναντι στην Ένωση, πριν σχολιάσει κάτι παραπάνω:

" Ίσως είμαστε λίγο κουρασμένοι από το μεγάλο καλοκαίρι με το Eurobasket. Κάναμε δυνατή προετοιμασία τόσο με τις εθνικές ομάδες όσο και με την Αναντολού Εφές στη Σλοβενία. Αυτό δεν είναι δικαιολογία πάντως. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να δείξουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλουμε. Έχουμε μπροστά μας χρόνο για να βελτιωθούμε, θα χρειαστούμε όμως έναν με δύο, ίσως και τρεις μήνες, για να βρεθούμε".

Τι έχει αλλάξει στην Αναντολού Εφές σε σχέση με πέρσι; " Είμαστε πιο αθλητική ομάδα, παίζουμε καλύτερη άμυνα. Δεν το δείξαμε απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά έτσι είναι. Θα φανεί στην πορεία, όταν βρούμε ρυθμό. Έχουμε ποιότητα και ρυθμό. Ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας", απάντησε ο 21χρονος πάουερ φόργουρντ, πριν πάει σε κάτι ακόμη πιο επώδυνο για τον ίδιο. Την εθνική ομάδα της Κροατίας, η οποία δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την οκτάδα του Eurobasket.

Η ερώτηση που του έγινε αφορούσε τις αιτίες της αποτυχίες και το αντίδοτο εν όψει της επόμενης διοργάνωσης: " Δεν ξέρω, πραγματικά", αποκρίθηκε αρχικά πριν καταλήξει λέγοντας πως " στα φιλικά κάναμε εννιά σερί νίκες, αλλά στα επίσημα παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μας κόστισε η ήττα από την Ελλάδα. Ίσως πρέπει να πάμε παρακάτω και να αλλάξουμε... γενιά στην εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο κατώτατο σημείο που θα μπορούσαμε. Πρέπει να "χτίσουμε" κάτι καλό το επόμενο καλοκαίρι".

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ