EUROLEAGUE

Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου

Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου

Την πρώτη προπόνηση της σεζόν πραγματοποίησε η Εφές, η οποία μπήκε στη γραμμή εκκίνησης με τον Περάσοβιτς να οριοθετεί τους στόχους της νέας χρονιάς στην επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έγινε και το καθιερωμένο... μπάρμπεκιου! (pics)

Το πρώτο ραντεβού της νέας χρονιάς έδωσαν παίκτες και προπονητικό τιμ στην Εφές. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης όντας αρκετά ανανεωμένη σε σχέση με τη σεζόν που τέλειωσε μπήκε στα... βάσανα. Από την πρώτη προπόνηση απουσίαζαν οι Τομά Ερτέλ και Άλεν Όμιτς, οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές Γαλλίας και Σλοβενίας αντίστοιχα. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια παίκτες και προπονητικό τιμ ξεκίνησαν τη σεζόν κάνοντας μπάρμπεκιου προκειμένου να αναπτύξουν ένα πιο οικογενειακό κλίμα.

Στο μεταξύ, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης παραχώρησε και την πρώτη του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Ο Κροάτης τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του στην ομάδα αλλά και για τους στόχους που θέτει.

Επιστρέφετε στην ομάδα που δουλέψατε και τη σεζόν 2010-11. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

" Θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Αυτό σημαίνει ότι στο παρελθόν χτίσαμε καλές σχέσεις που διατηρούνται μέχρι και τώρα. Ελπίζω να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να είναι όλοι χαρούμενοι στο τέλος της σεζόν".

Ποιοι είναι οι στόχοι που βάζετε με την Εφές;

" Όπως ξέρουν όλοι οι στόχοι της Εφές είναι πάντα υψηλοί. Όπως ήδη γνωρίζεται στην Euroleague αλλά και στο πρωτάθλημα συμμετέχουν εξαιρετικά δυνατές ομάδες. Για να παλεύουμε σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει η μαχητικότητα να γίνει ταυτότητα μας. Εμείς χτίζουμε ομάδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο".

Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου

Αν σας ζητούσαμε να συγκρίνεται το ισπανικό με το τουρκικό πρωτάθλημα τι θα λέγατε;

" Το τουρκικό πρωτάθλημα κάθε χρόνο ανεβάζει το επίπεδο του. Πολλοί καλοί παίκτες και προπονητές συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Το ισπανικό πρωτάθλημα στηρίζεται στην τακτική, το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο και με μεγαλύτερη ποικιλία. Θα μπορούσα να πω, πάντως, ότι τα δύο πρωταθλήματα είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης".

Η Euroleague φέτος αλλάζει μορφή και θα υπάρχει ένας "μαραθώνιος" 30 αγωνιστικών. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;

" Πλέον όλοι θα παίξουν με όλους και όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες θεωρώ ότι εξαλείφεται ο κίνδυνος να μην προκριθεί μία ομάδα που το αξίζει. Αυτό μειώνει το βάρος από τις ομάδες. Από την άλλη πλευρά, τα πολλά παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι κάτι που δημιουργεί φόβο στις ομάδες. Θα πρέπει να δούμε πως θα αντεπεξέλθουν οι παίκτες σε αυτούς τους ρυθμούς".

Ποιο θα είναι το στοιχείο στο οποίο θα στηριχτείτε για να πετύχει η Εφές τους στόχους της;

" Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Νομίζω είναι σημαντικό οι παίκτες να νιώσουν άνετα. Την ίδια ώρα θα βρούμε τα δυνατά τους σημεία γιατί είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τα θέματα κάθε αθλητή και να φτιάξουμε την κατάλληλη χημεία. Κάθε αθλητής θα πρέπει να νιώσει όμορφα και να υποστηρίζει ο ένας τον άλλο. Αν γίνουν αυτά τότε θα είναι πιο εφικτό να πετύχουμε τους στόχους μας".

Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου
Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου
Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου
Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου
Πρώτη προπόνηση και... μπάρμπεκιου
TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ