EUROLEAGUE

Ο Σάριτς αποχαιρέτησε την Euroleague

ISTANBUL, TURKEY - APRIL 23: Dario Saric, #9 of Anadolu Efes Istanbul in action during the 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Play Off Game 4 between Anadolu Efes Istanbul v Real Madrid at Abdi Ipekci Arena on April 23, 2015 in Istanbul, Turkey.  (Photo by Aykut Akici/EB via Getty Images)
ISTANBUL, TURKEY - APRIL 23: Dario Saric, #9 of Anadolu Efes Istanbul in action during the 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Play Off Game 4 between Anadolu Efes Istanbul v Real Madrid at Abdi Ipekci Arena on April 23, 2015 in Istanbul, Turkey. (Photo by Aykut Akici/EB via Getty Images) EB VIA GETTY IMAGES

Αν επαληθεύσει τα λεγόμενά του, τότε ο Ντάριο Σάριτς ολοκλήρωσε την Πέμπτη (7/4) τη θητεία του στην Euroleague, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Το Euroleague Greece θυμάται τα πεπραγμένα του 22χρονου πάουερ φόργουορντ.

Είναι από τους πιο περίεργους παίκτες που θα συναντήσει κανείς στην Euroleague. Όχι ότι έχει κάτι η εμφάνισή του, αλλά το σταριλίκι που κουβαλάει σε συνδυασμό με τη συνήθειά του να λέει περισσότερα απ΄ όσα πρέπει, τον έχουν καταστήσει ως έναν από τους πιο παρεξηγημένους παίκτες της Ευρώπης. Καλώς ή κακώς όμως, ο Ντάριο Σάριτς είναι ένας από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ που βρίσκονται εκεί έξω. Ταυτόχρονα όμως είναι ο παίκτης που ανάγκασε την Αναντολού Εφές να δώσει ένα σκασμό λεφτά για να τον αποκτήσει το 2014 από την Τσιμπόνα.

Ο 22χρονος διεθνής Κροάτης ολοκλήρωσε - κατά πάσα πιθανότητα - την Πέμπτη (7/4) κόντρα στον Παναθηναϊκό την πορεία του στην Euroleague, από τη στιγμή που η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν κατάφερε να βρίσκεται στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Στα δύο χρόνια όμως που βρέθηκε σε αυτή, έκανε την παρουσία του αισθητή. Με αποδείξεις. Δεν είναι εύκολο άλλωστε για έναν rookie να καταγράψει 9.9 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ σε 24'23'' συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πίστεψε από νωρίς στο ταλέντο του. Γι αυτό άλλωστε ήταν από τους πρώτους παίκτες επί των ημερών του που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη. Το αποτέλεσμα; Μπορεί να μην έχει αποτυπωθεί με την κατάκτηση κάποιου τίτλου, πλην όμως η Αναντολού Εφές χρωστά πολλά στον θαυματουργό πιτσιρικά από το Σίμπενικ. Για παράδειγμα, ήταν ο παίκτης που "καθάρισε" το παιχνίδι της πρεμιέρας του φετινού Top 16 με τον Ερυθρό Αστέρα, χάρη στο δίποντο που έβαλε με 3.1'' να μένουν για το τέλος.

Παρεμπιπτόντως, φέτος μετρά 11.7 πόντους (με 40.3% στα τρίποντα), 5.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, δείχνοντας ακόμη καλύτερος στο εκτελεστικό κομμάτι, παρά το γεγονός πως μοιράζεται τη θέση με τον Ντέρικ Μπράουν, για τον οποίο επίσης δαπανήθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό για να τον φέρει από το Κρασνοντάρ.

Στη διετή θητεία του στην Euroleague, ο Ντάριο Σάριτς κατάφερε να μπει γρήγορα στη λίστα των κορυφαίων στη θέση του, να καταγράψει ουκ ολίγα ρεκόρ και να αναβαθμίσει τη θέση του στο παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα. Δυστυχώς βέβαια για εκείνον, οι προσπάθειες που έκανε στη διάρκεια της σεζόν δεν συνεχίστηκαν το καλοκαίρι αφού η Κροατία απέτυχε παταγωδώς στο Eurobasket του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όπως και να έχει πάντως, το πρόσημο κατά την αποχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη θα είναι θετικό. Δεν είναι λίγο πράγμα άλλωστε να σκοράρεις διψήφιο αριθμό πόντων στα 18/24 παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου που δίνεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ούτε να είσαι 2ος καλύτερος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας σου.

Πόσω μάλλον να κάνεις πάσες σαν αυτή.

Όπως και να έχει, η "τρέλα", η φαντασία και το "κρύο αίμα" του Ντάριο Σάριτς θα λείψουν από την Euroleague, για να τα απολαμβάνει από την νέα αγωνιστική περίοδο το ΝΒΑ...

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ